Rodfrugtmos

45 min
Rodfrugtmos

Rodfrugter er vinterens frugt, og derfor er det så oplagt at lave en dejlig rodfrugtmos når de er her. De fleste retter med rodfrugter emmer da også af varme og indendørs hygge, godt pakket væk fra vinterens kolde mørke. Denne rodfrugtmos lever i den grad op til de kriterier. Det er en dejlig mos af gulerødder, knoldselleri og kartoffel. Denne kombination giver en smuk orange farve til rodfrugtmosen, men du kan bruge alle slags rodfrugter. Rodfrugtmos er let at lave, smager dejligt og passer sig selv under det meste af tilberedningen.

Ingredienser

Rodfrugtmos

600 g Skrællede gulerødder i grove stykker
300 g Skællet knoldselleri i grove stykker
300 g Skrællede kartofler i grove stykker
50 g Smør
1 tsk Groft salt
Evt. et drys finthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Rodfrugtmos

  • Kog gulerødder, knoldselleri og kartofler i ca. 35 min. - eller til de er godt møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Mos rodfrugterne med et kartoffelmosjern eller et piskeris.
  • Tilsæt smør og salt. Smag til.
  • Drys evt. med persille og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3569 kJ / 853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 6 % 1 g
Kulhydrat: 48,7 % 8,2 g
Fedt: 45,3 % 3,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugtmos/