Rodfrugtmos
45 min
•
Rodfrugter er vinterens frugt, og derfor er det så oplagt at lave en dejlig rodfrugtmos når de er her. De fleste retter med rodfrugter emmer da også af varme og indendørs hygge, godt pakket væk fra vinterens kolde mørke. Denne rodfrugtmos lever i den grad op til de kriterier. Det er en dejlig mos af gulerødder, knoldselleri og kartoffel. Denne kombination giver en smuk orange farve til rodfrugtmosen, men du kan bruge alle slags rodfrugter. Rodfrugtmos er let at lave, smager dejligt og passer sig selv under det meste af tilberedningen.
Ingredienser
Rodfrugtmos
600 g
Skrællede gulerødder i grove stykker
|
|
---|---|
300 g
Skællet knoldselleri i grove stykker
|
|
300 g
Skrællede kartofler i grove stykker
|
|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Evt. et drys finthakket bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Rodfrugtmos
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3569 kJ / 853 kcal
Næringsindhold pr. 100g
284 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 6 % | 1 g |
Kulhydrat: | 48,7 % | 8,2 g |
Fedt: | 45,3 % | 3,5 g |