Nem salat med bagte rødder

Nem salat med bagte rødder

Skøn og mættende hverdagssalat. Du kan variere salaten i det uendelige, men kombinationen af bagte rodfrugter og quinoa (eller andre korn eller linser) er bare virkelig god. Sammen med grønkål, salatost og rødløg er det en nem og smagfuld salat, som kan serveres til hverdag, til gæster eller i madpakken. En nem og lækker salat med rodfrugter.

Sådan gør du

Bagte rødder
  • Bland rodfrugtskiverne med olie, salt og peber og bag dem.
Quinoasalat
  • Bland de bagte rødder med kogt quinoa, rødløg, grønkål, salatost og tørrede abrikoser.
  • Fordel limeskal og -saft og olie over og smag til med salt og peber.
  • Server salaten som den er, evt. med ristet brød
Bagetid
  • Ca. 20 min ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Salaten vil smage herligt til disse svampebøffer.

Svampebøffer
40 min
Svampebøffer
(7)
Velbekomme!
Tips

De bagte rødder kan være gulerødder i forskellige farver, selleri, pastinak, rødbede eller andre rodfrugter. Du kan også udskifte med peberfrugt eller andre grøntsager. - du kan bruge andre tørrede frugter fx figner, dadler, svesker eller rosiner. - du kan også bruge alle farver quinoa, forskellige kerner, bulgur, linser, pasta eller kikærter. - lime kan udskiftes med citron eller eddike. - en håndfuld ristede nødder er også lækkert i salaten.

Nem mad til i morgen

Salaten er også god i madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4598 kJ / 1099 kcal

Næringsindhold pr. 100g

527 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 32,9 % 10,2 g
Fedt: 55,8 % 7,9 g

Ingredienser

Bagte rødder
Gulerødder eller andre rodfrugter i skrå skiver (ca. 300 g)
4
Olie
2 spsk
Groft salt og peber
1
Quinoasalat
Kogt quinoa, kerner eller bulgur
150 g
Finthakket rødløg
1
Hakket grønkål
100 g
100 g
Tørrede abrikoser i tynde strimler
6
Limefrugt (usprøjtet), skal og saft heraf
1
Sesamolie eller olivenolie
1 spsk
Groft salt og peber