Nem salat med bagte rødder
&format=webp)
Skøn og mættende hverdagssalat. Du kan variere salaten i det uendelige, men kombinationen af bagte rodfrugter og quinoa (eller andre korn eller linser) er bare virkelig god. Sammen med grønkål, salatost og rødløg er det en nem og smagfuld salat, som kan serveres til hverdag, til gæster eller i madpakken. En nem og lækker salat med rodfrugter.
Ingredienser
Bagte rødder
4
Gulerødder eller andre rodfrugter i skrå skiver (ca. 300 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Olie
|
|
1
Groft salt og peber
|
Quinoasalat
150 g
Kogt quinoa, kerner eller bulgur
|
|
---|---|
1
Finthakket rødløg
|
|
100 g
Hakket grønkål
|
|
100 g
Smuldret salatost i tern
|
|
6
Tørrede abrikoser i tynde strimler
|
|
1
Limefrugt (usprøjtet), skal og saft heraf
|
|
1 spsk
Sesamolie eller olivenolie
|
|
Groft salt og peber
|
Sådan gør du
Bagte rødder
Quinoasalat
De bagte rødder kan være gulerødder i forskellige farver, selleri, pastinak, rødbede eller andre rodfrugter. Du kan også udskifte med peberfrugt eller andre grøntsager. - du kan bruge andre tørrede frugter fx figner, dadler, svesker eller rosiner. - du kan også bruge alle farver quinoa, forskellige kerner, bulgur, linser, pasta eller kikærter. - lime kan udskiftes med citron eller eddike. - en håndfuld ristede nødder er også lækkert i salaten.
Salaten er også god i madpakken.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3517 kJ / 841 kcal
Næringsindhold pr. 100g
455 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 7,1 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 43 % | 11,5 g |
Fedt: | 49,9 % | 6,1 g |
