Nem salat med bagte rødder

Nem salat med bagte rødder

Skøn og mættende hverdagssalat. Du kan variere salaten i det uendelige, men kombinationen af bagte rodfrugter og quinoa (eller andre korn eller linser) er bare virkelig god. Sammen med grønkål, salatost og rødløg er det en nem og smagfuld salat, som kan serveres til hverdag, til gæster eller i madpakken. En nem og lækker salat med rodfrugter.

Britta Surland
Britta Surland Arlas madekspert, kok og mor til 2

Ingredienser

Bagte rødder

4 Gulerødder eller andre rodfrugter i skrå skiver (ca. 300 g)
2 spsk Olie
1 Groft salt og peber

Quinoasalat

150 g Kogt quinoa, kerner eller bulgur
1 Finthakket rødløg
100 g Hakket grønkål
100 g Smuldret salatost i tern
6 Tørrede abrikoser i tynde strimler
1 Limefrugt (usprøjtet), skal og saft heraf
1 spsk Sesamolie eller olivenolie
Groft salt og peber

Sådan gør du

Bagte rødder

  • Bland rodfrugtskiverne med olie, salt og peber og bag dem i ca. 20 min ved 250° - traditionel ovn.

Quinoasalat

  • Bland de bagte rødder med kogt quinoa, rødløg, grønkål, salatost og tørrede abrikoser.
  • Fordel limeskal og -saft og olie over og smag til med salt og peber.
  • Server salaten som den er, evt. med ristet brød

De bagte rødder kan være gulerødder i forskellige farver, selleri, pastinak, rødbede eller andre rodfrugter. Du kan også udskifte med peberfrugt eller andre grøntsager. - du kan bruge andre tørrede frugter fx figner, dadler, svesker eller rosiner. - du kan også bruge alle farver quinoa, forskellige kerner, bulgur, linser, pasta eller kikærter. - lime kan udskiftes med citron eller eddike. - en håndfuld ristede nødder er også lækkert i salaten.

Salaten er også god i madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3517 kJ / 841 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 7,1 % 1,9 g
Kulhydrat: 43 % 11,5 g
Fedt: 49,9 % 6,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-salat-med-bagte-rodder/