Forloren hare

Forloren hare

60+ min
Forloren hare er klassisk dansk mad, når det er bedst. Det er som titlen antyder ikke harekød, men en fars af hakket gris/kalv - omviklet med bacon, der giver den dejlige smag på "haren". Saucen er smagt til med ribsgelé og er en lidt lettere version med madlavningsfløde. Server kogte kartofler, grøntsager og ekstra ribsgelé til. Prøv denne nemme opskrift på forloren hare næste gang du har lyst til en klassiker med sauce og kartofler.

Sådan gør du

Forloren hare
  • Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt havregryn, ½ dl mælk og æg og rør farsen glat.
  • Kom farsen i et lille ovnfast fad (ca. 16 x 22 cm) og form den til et farsbrød.
  • Del baconskiverne på midten. Læg dem tæt på farsbrødet og brun det midt i ovnen.
  • Skru ned for ovnen, hæld 2½ dl letmælk omkring farsbrødet og bag det færdigt. Tag farsbrødet ud og hold det varmt.
Sauce
  • Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Skær den forlorne hare i skiver i fadet. Hæld lidt sauce i bunden af fadet og server resten ved siden af sammen med kartofler, grøntsager og ribsgelé.
Bruning
  • Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

En anden klassiker med hakket kød og brun sauce.

Velbekomme!
Nem mad til i morgen

Lav dobbelt portions fars og steg frikadeller af den ene portion. Kog ekstra kartofler - så kan du bruge til kartoffelsalat eller brasede kartofler i morgen. Server en frisk salat til - evt. med rester af de kogte bønner i.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10904 kJ / 2606 kcal

Næringsindhold pr. 100g

390 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 39 % 8,9 g
Fedt: 33,8 % 3,6 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Forloren hare
Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
400 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
40 g
Mælk
½ dl
Æg
1
Bacon i skiver (ca. 100 g)
125 g
Letmælk
2½ dl
Sauce
¼ liter
Ribsgelé
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Lys saucejævner
1 spsk
Evt. kulør
Tilbehør
Kartofler - koges
1 kg
Dampede blandede grøntsager, fx broccoli og grønne bønner
600 g
Ribsgelé