Forloren hare

Forloren hare

60+ min
Forloren hare er klassisk dansk mad, når det er bedst. Det er som titlen antyder ikke harekød, men en fars af hakket gris/kalv - omviklet med bacon, der giver den dejlige smag på "haren". Saucen er smagt til med ribsgelé og er en lidt lettere version med madlavningsfløde. Server kogte kartofler, grøntsager og ekstra ribsgelé til. Prøv denne nemme opskrift på forloren hare næste gang du har lyst til en klassiker med sauce og kartofler.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Forloren hare
  • Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt havregryn, ½ dl mælk og æg og rør farsen glat.
  • Kom farsen i et lille ovnfast fad (ca. 16 x 22 cm) og form den til et farsbrød.
  • Del baconskiverne på midten. Læg dem tæt på farsbrødet og brun det midt i ovnen.
  • Skru ned for ovnen, hæld 2½ dl letmælk omkring farsbrødet og bag det færdigt. Tag farsbrødet ud og hold det varmt.
Sauce
  • Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Skær den forlorne hare i skiver i fadet. Hæld lidt sauce i bunden af fadet og server resten ved siden af sammen med kartofler, grøntsager og ribsgelé.
Bruning
  • Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Lav dobbelt portions fars og steg frikadeller af den ene portion. Kog ekstra kartofler - så kan du bruge til kartoffelsalat eller brasede kartofler i morgen. Server en frisk salat til - evt. med rester af de kogte bønner i.

Energiindhold for hele retten:

10785 kJ / 2578 kcal

Næringsindhold pr. 100g

386 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,5 % 6,2 g
Kulhydrat: 39,3 % 8,9 g
Fedt: 33,2 % 3,5 g
Mere inspiration

En anden klassiker med hakket kød og brun sauce.

Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Forloren hare
400 g Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
40 g Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
½ dl Mælk
1 Æg
125 g Bacon i skiver (ca. 100 g)
2½ dl Mælk
Sauce
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Ribsgelé
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Saucejævner
Evt. kulør
Tilbehør
1 kg Kartofler - koges
600 g Dampede blandede grøntsager, fx broccoli og grønne bønner
Ribsgelé