Hakkebøffer med bløde løg
Saftig hakkebøf med brun sovs - uhm. Dansk hakkebøf med bløde løg er en af dejlig dansk klassikerer - en velsmagende og velkendt ret, som de fleste i familien kan lide. Bøf og løg steges på panden og serveres med kogte kartofler og hjemmelavet lækker brun sovs til - og mon ikke også de syltede rødbeder finder vej til tallerknen? Her er en opskrift på klassisk hakkebøf med bløde løg - piftet op med en hurtig salat af ærter og æbler.
Ingredienser
Bløde løg
10 g
Smør
|
|
---|---|
4
Løg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
Hakkebøffer
15 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Brun sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 tsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ spsk
Saucejævner
|
|
Kulør
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
|
---|---|
2
Røde æbler i tern (ca. 250 g)
|
|
100 g
Ærter
|
Sådan gør du
Bløde løg
Hakkebøffer
Brun sauce
Hakkebøffer med bløde løg
Skal du servere hakkebøf med bløde løg til mange, så kan du brune alle bøfferne og lægge dem i et ildfast fad og lade dem stege færdig i ovnen, mens du laver saucen. Læs mere om hakket oksekød her.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8527 kJ / 2038 kcal
Næringsindhold pr. 100g
322 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 24,5 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 49,4 % | 9,4 g |
Fedt: | 26,1 % | 2,3 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.