Hakkebøffer med bløde løg
45 min

Hakkebøffer med bløde løg

En rigtig hverdagsklassiker....hakkebøf med bløde løg og brun sauce....så er der ikke et øje tørt!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer med bløde løg

En rigtig hverdagsklassiker....hakkebøf med bløde løg og brun sauce....så er der ikke et øje tørt!

Antal portioner

Bløde løg

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 dl vand

Hakkebøffer

  • 15 g smør
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Brun sauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 2 røde æbler i tern (ca. 250 g)
  • 100 g ærter

Fremgangsmåde:

Bløde løg

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør jævnligt. Kom vand i panden og lad det koge i ca. 2 min. Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i yderligere ca. 2 min., tag dem op og gem dem. Tør panden af.

Hakkebøffer

Lad smørret blive gyldent i panden. Form kødet til 4 hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend en gang undervejs.

Brun sauce

Bring vandet fra løgene i kog i gryden. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce og salt og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.

Tag hakkebøfferne op og læg dem i et fad. Varm de stegte løg i panden i ca. 2 min. og fordel løgene på bøfferne. Server de varme hakkebøffer med bløde løg sammen med kogte kartofler, den brune sauce og salat blandet af æbletern og ærter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 26 %
  • Fiber: 29,9 g
Print