Hakkebøffer med bløde løg

45 min
Hakkebøffer med bløde løg

Saftig hakkebøf med brun sovs - uhm. Dansk hakkebøf med bløde løg er en af dejlig dansk klassikerer - en velsmagende og velkendt ret, som de fleste i familien kan lide. Bøf og løg steges på panden og serveres med kogte kartofler og hjemmelavet lækker brun sovs til - og mon ikke også de syltede rødbeder finder vej til tallerknen? Her er en opskrift på klassisk hakkebøf med bløde løg - piftet op med en hurtig salat af ærter og æbler.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Bløde løg

10 g Smør
4 Løg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
3 dl Vand

Hakkebøffer

15 g Smør
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Brun sauce

¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Sojasauce
½ tsk Groft salt
1½ spsk Saucejævner
Kulør

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler
2 Røde æbler i tern (ca. 250 g)
100 g Ærter

Sådan gør du

Bløde løg

  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør jævnligt.
  • Kom vand i panden og lad det koge i ca. 2 min. Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte.
  • Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i yderligere ca. 2 min., tag dem op og gem dem. Tør panden af.

Hakkebøffer

  • Lad smørret blive gyldent i panden.
  • Form kødet til 4 hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side.
  • Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend en gang undervejs.

Brun sauce

  • Bring vandet fra løgene i kog i gryden. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce og salt og bring saucen i kog.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.

Hakkebøffer med bløde løg

  • Tag hakkebøfferne op og læg dem i et fad.
  • Varm de stegte løg i panden i ca. 2 min. og fordel løgene på bøfferne.
  • Server de varme hakkebøffer med bløde løg sammen med kogte kartofler, den brune sauce og salat blandet af æbletern og ærter.

Skal du servere hakkebøf med bløde løg til mange, så kan du brune alle bøfferne og lægge dem i et ildfast fad og lade dem stege færdig i ovnen, mens du laver saucen. Læs mere om hakket oksekød her.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8527 kJ / 2038 kcal

Næringsindhold pr. 100g

322 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,5 % 4,6 g
Kulhydrat: 49,4 % 9,4 g
Fedt: 26,1 % 2,3 g
Relateret video Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

https://www.arla.dk/opskrifter/hakkeboffer-med-blode-log/