Sæt rodfrugterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 35 min.
Ca. 15 min ved 225° - varmluft.
Du kan komme frisk eller tørret timian både på rodfrugterne og i saucen.
Hvis du bruger skrællede kartofler i stedet for de små, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne, til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag i ovnens bradepande med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, 8-12 min. ved 225° - varmluft, til de er gyldne og sprøde - du kan godt have 3 plader i ovnen, når du bruger varmluft.
8171 kJ / 1953 kcal
377 kJ / 90 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 25,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 10,1 g |
Fedt: | 28,6 % | 2,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
800 g
Skrubbede små kartofler
|
|
---|---|
600 g
Rodfrugter, fx gulerødder, rødbeder og persillerødder i grove stave
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
10 stilke
Frisk timian eller 2 tsk tørret timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
½ spsk
Oksebouillon-pulver
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Flydende honning
|