Hakkebøf i ovn
Hakkebøf i ovn er en super nem ret at lave til aftensmad. Bøfferne bliver serveret med ovnbagte kartofler og andre rodfrugter (så ovnen er fyldt godt op). Og mon ikke hele familien kan være med, når den står på hakkebøf med sauce. Saucen laver næsten sig selv, da du blot blander ingredienserne, hælder saucen omkring bøfferne og bager den med i ovnen. På den måde får du nemt en dejlig velsmagende sauce.
Ingredienser
Ovnbagte rodfrugter
800 g
Skrubbede små kartofler
|
|
---|---|
600 g
Rodfrugter, fx gulerødder, rødbeder og persillerødder i grove stave
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
10 stilke
Frisk timian eller 2 tsk tørret timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Hakkebøffer
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce
1 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
½ spsk
Oksebouillon-pulver
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Flydende honning
|
Sådan gør du
Ovnbagte rodfrugter
Hakkebøffer
Sauce
Ved serveringen
Du kan komme frisk eller tørret timian både på rodfrugterne og i saucen.
Hvis du bruger skrællede kartofler i stedet for de små, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne, til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag i ovnens bradepande med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, 8-12 min. ved 225° - varmluft, til de er gyldne og sprøde - du kan godt have 3 plader i ovnen, når du bruger varmluft.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8171 kJ / 1953 kcal
Næringsindhold pr. 100g
377 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 25,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 10,1 g |
Fedt: | 28,6 % | 2,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.