Klassisk hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs - uhm!
Du kan komme frisk eller tørret timian både på rodfrugterne og i saucen.
Hvis du bruger skrællede kartofler i stedet for de små, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne, til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag i ovnens bradepande med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, 8-12 min. ved 225° - varmluft, til de er gyldne og sprøde - du kan godt have 3 plader i ovnen, når du bruger varmluft.
8170 kJ / 1953 kcal
382 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 25,6 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 45,8 % | 10,3 g |
Fedt: | 28,6 % | 3 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
Skrubbede små kartofler
|
800 g |
---|---|
Rodfrugter, fx gulerødder, rødbeder og persillerødder i grove stave
|
600 g |
Rapsolie
|
2 spsk |
Friske timiankviste eller 2 tsk tørret timian
|
10 |
Groft salt
|
1 tsk |
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
400 g |
---|---|
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
Hvedemel
|
1 spsk |
---|---|
Vand
|
1 dl |
1½ dl | |
Oksebouillon-pulver
|
½ spsk |
Sojasauce
|
1 spsk |
Flydende honning
|
½ tsk |