Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm

50 min
Bøf Lindstrøm er en saftig og lækker hakkebøf. Fuld af smag fra nogle af de samme ingredienser, som vi kender fra en pariserbøf. Men i en bøf Lindstrøm er ingredienserne blandet ind i farsen. Vi serverer bøfferne med ovnkartofler og en dejlig æbledressing.

Sådan gør du

Ovnkartofler
  • Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og vend dem med olie og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen.
Bøffer
  • Rør kødet godt med æg, forårsløg, rødbeder, kapers og salt. Form det til 4 flade bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side.
Æbledressing
  • Bland forsigtigt fraiche, sennep og salt. Vend æbleternene i og smag til. Server dressingen på en bund af salatblade til de gyldne kartoffelbåde og stegte bøffer.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du til bøf Lindstrøm er pariserbøf sikkert også lige noget for dig

Pariserbøf
45 min
Pariserbøf
(6)
Velbekomme!
Tip

Du kan skifte dijon-honningsennep ud med almindelig stærk dijonsennep.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9456 kJ / 2260 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 20 % 5,1 g
Kulhydrat: 46,3 % 11,8 g
Fedt: 33,7 % 3,9 g

Ingredienser

Ovnkartofler
Melede kartofler i både
1 kg
Rapsolie
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Bøffer
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Æg
1
Finthakkede forårsløg (ca. 100 g)
1 bundt
Finthakkede syltede rødbeder
100 g
Små kapers
3 spsk
Groft salt
¾ tsk
Smør
20 g
Æbledressing
2 dl
Dijon-honningsennep
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Røde æbler i tern (ca. 250 g)
2
Skyllet hjertesalat i halve blade
100 g
Pynt
Kapers
Top af forårsløg