Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm

50 min
Bøf Lindstrøm er en saftig og lækker hakkebøf. Fuld af smag fra nogle af de samme ingredienser, som vi kender fra en pariserbøf. Men i en bøf Lindstrøm er ingredienserne blandet ind i farsen. Vi serverer bøfferne med ovnkartofler og en dejlig æbledressing.
https://www.arla.dk/opskrifter/bof-lindstrom/

Sådan gør du

Ovnkartofler
  • Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og vend dem med olie og salt.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bøffer
  • Rør kødet godt med æg, forårsløg, rødbeder, kapers og salt. Form det til 4 flade bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side.
Æbledressing
  • Bland forsigtigt fraiche, sennep og salt.
  • Vend æbleternene i og smag til.
  • Server dressingen på en bund af salatblade til de gyldne kartoffelbåde og stegte bøffer.

Du kan skifte dijon-honningsennep ud med almindelig stærk dijonsennep.

Energiindhold for hele retten:

9274 kJ / 2217 kcal

Næringsindhold pr. 100g

423 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 20,7 % 5,2 g
Kulhydrat: 48,7 % 12,1 g
Fedt: 30,6 % 3,5 g

Ingredienser

Ovnkartofler
1 kg Melede kartofler i både
2 tsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
Bøffer
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 Æg
1 bundt Finthakkede forårsløg (ca. 100 g)
100 g Finthakkede syltede rødbeder
3 spsk Små kapers
¾ tsk Groft salt
20 g Smør
Æbledressing
2 dl Fraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
½ tsk Groft salt
2 Røde æbler i tern (ca. 250 g)
100 g Skyllet hjertesalat i halve blade
Pynt
Kapers
Top af forårsløg