Hakkebøf med biks og små spejlæg

Hakkebøf med biks og små spejlæg

30 min
Hakkebøf med biks og små spejlæg giver velsmagende og lækre smørrebrødssnitter. Glæd dig til sætte tænderne i denne danske klassisker.

Sådan gør du

Kartoffelbiks
  • Skær kartoflerne i meget små tern. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - under omrøring. Tilsæt forårløg, worcestershiresauce, salt og peber og steg i yderligere ca. 5 min., stadig ved jævn varme og under omrøring.
  • Form 8 bøffer (ca. 5 cm i diameter). Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til. Drys med salt og peber og hold dem varme.
  • Slå de 8 vagtelæg ud i 8 små beholdere, brug fx æggebægre. Lad smørret blive gyldent i en pande. Fordel æggene i panden og steg dem i ca. 1½ min. - eller til hviden er stivnet.
Ved serveringen
  • Udstik 8 runde skiver rugbrød (ca. 5 cm i diameter). Læg en rødbede og en bøf på hver skive rugbrød. Smør lidt sennep på hver bøf, læg 1 spsk kartoffelbiks ovenpå og afslut med et spejlstegt vagtelæg. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

6746 kJ / 1612 kcal

Næringsindhold pr. 100g

542 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 29,5 % 9,4 g
Kulhydrat: 41 % 13,1 g
Fedt: 29,5 % 4,3 g
Mere inspiration

En anden skøn variant af hakkebøffen....

Pariserbøf
45 min
Pariserbøf
(10)

Ingredienser

Kartoffelbiks
4 Skrællede kartofler
2 spsk Finthakkede forårsløg
10 g Smør
1 spsk Worcestershiresauce
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
10 g Smør
8 Vagtelæg
10 g Smør
4 skiver Fuldkornsrugbrød
8 skiver Syltede rødbeder
1 spsk Dijonsennep
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk