Scrambled eggs

Scrambled eggs

15 min
Scrambled eggs er en klassiker på morgenbordet og passer perfekt til en brunch. Scrambled eggs, også kaldet røræg, består udelukkende af æg og fløde - og er så cremet og lækker, at det er svært at modstå. Denne opskrift på scrambled eggs er lige så nem og hurtig som du regner med. Tag gerne panden fra varmen inden ægggemassen er stivnet helt op - pandens varme skal nok klare resten.

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme. Tilsæt æggeblandingen og varm æggene ved jævn varme i ca. 3 min. under konstant omrøring - indtil æggene har samlet sig og væden er fordampet.
  • Tag panden af varmen og drys med purløg. Server straks.

Tag gerne panden af varmen, inden æggene er helt tørre. Varmen fra panden skal nok klare det sidste. Scrambled eggs kan også varieres med mere smag. Prøv at blande enten masser af krydderurter - eller chiliflager i. Du kan erstatte piskefløden med madlavningsfløde.

Server scrambled eggs med fx rugbrød, tomater, brunch pølser, bacon eller hvad du lige har lyst til.

Energiindhold for hele retten:

4557 kJ / 1089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

823 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 19,9 % 9,6 g
Kulhydrat: 2,1 % 1 g
Fedt: 78 % 17,3 g
Mere inspiration

Endnu en skøn og nem ret, hvor æg spiller hovedrollen.

Omelet
30 min
Omelet
(18)
Relateret video
Valentinskage

Se hvordan du laver valentinskage her. Valentinsdag fejres i stor stil i USA. I Danmark er Valentine aldrig slået 100% igennem, men hvis du har lyst til at fejre kærligheden på Valentinsdag den 14. februar - eller på en hvilken som helst anden dag på året - så kommer her et forslag til en smuk og romantisk Valentinskage. Valentinskagen består af en bund af red velvet og ovenpå er der sprøjtet roser af tofarvet frosting.

Ingredienser

8 Æg
1¼ dl Piskefløde
½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
Pynt
Fintklippet purløg
Friskkværnet peber