Endnu en lækker, cremet og enkel ret med æg i hovedrollen.
Når du laver omelet, er det vigtigt at du har en god slip let pande. Når du pisker æggene og mælken sammen, arbejder du luft ind i massen. Det er med til at give den rigtige konsistens, nemlig dejlig svampet, let smilende og blød.
Det er vigtigt, at en omelet ikke får for meget - at den ikke bliver tør indeni. Smelt smørret og sørg for at panden er godt varm, før du hælder æggeblandingen på. Omeltten er færdig, når den har sat sig, men stadig er fugtig på overfladen.
At det kræver et vist håndelag at lave den perfekte cigarform på en omelet - følg anvisningen i opskriften. Her er der tale om en fransk omelet - i den amerikanske version er omeletten lukket omkring fyldet en enkelt gang. Ingredienserne er de samme.
3580 kJ / 856 kcal
568 kJ / 136 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 25,5 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 7,5 % | 2,5 g |
Fedt: | 67 % | 10,3 g |