Omelet
Ny

Omelet

30 min Morgenmad og brunch
Omelet er en klassiker i køkkenet og her får du en opskrift på en lækker en af slagsen med en dejlig svampet og blød kerne af ost. Måske verdens bedste. Omeletter er simple at lave - pisk æg og mælk sammen og steg den på en pande. Opskriften på denne klassiske, traditionelle franske omelet med ost er uhyre simpel at tilberede og med ganske få ingredienser. Omeletten kan spises som den er - eller med dette lune tilbehør af chorizopølse, tomater og forårsløg til.
Mere inspiration

Prøv eogså denne omelet - foldet om friske grøntsager.

Velbekomme!
Tips

Når du laver omelet, er det vigtigt at du har en god slip let pande. Når du pisker æggene og mælken sammen, arbejder du luft ind i massen. Det er med til at give den rigtige konsistens, nemlig dejlig svampet, let smilende og blød.

Tilberedningstip

Det er vigtigt, at en omelet ikke får for meget - at den ikke bliver tør indeni. Smelt smørret og sørg for at panden er godt varm, før du hælder æggeblandingen på. Omeltten er færdig, når den har sat sig, men stadig er fugtig på overfladen.

Vidste du...

At det kræver et vist håndelag at lave den perfekte cigarform på en omelet - følg anvisningen i opskriften. Her er der tale om en fransk omelet - i den amerikanske version er omeletten lukket omkring fyldet en enkelt gang. Ingredienserne er de samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4085 kJ / 976 kcal

Næringsindhold pr. 100g

648 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 24,4 % 9,3 g
Kulhydrat: 6 % 2,3 g
Fedt: 69,6 % 12,2 g

Ingredienser