Omelet

Omelet er en klassiker i køkkenet og her får du en opskrift på en lækker en af slagsen med en dejlig svampet og blød kerne af ost. Måske verdens bedste. Omeletter er simple at lave - pisk æg og mælk sammen og steg den på en pande. Opskriften på denne klassiske, traditionelle franske omelet med ost er uhyre simpel at tilberede og med ganske få ingredienser. Omeletten kan spises som den er - eller med dette lune tilbehør af chorizopølse, tomater og forårsløg til.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
Omelet
4
Æg
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
½ tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
10 g
Smør
|
|
50 g
Revet lagret havartiost
|
Tilbehør
75 g
Chorizopølse i små tern
|
|
---|---|
6
Cherrytomater i halve
|
|
1 bundt
Fintsnittede forårsløg
|
|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Omelet
Tilbehør
Når du laver omelet, er det vigtigt at du har en god slip let pande. Når du pisker æggene og mælken sammen, arbejder du luft ind i massen. Det er med til at give den rigtige konsistens, nemlig dejlig svampet, let smilende og blød.
Det er vigtigt, at en omelet ikke får for meget - at den ikke bliver tør indeni. Smelt smørret og sørg for at panden er godt varm, før du hælder æggeblandingen på. Omeltten er færdig, når den har sat sig, men stadig er fugtig på overfladen.
At det kræver et vist håndelag at lave den perfekte cigarform på en omelet - følg anvisningen i opskriften. Her er der tale om en fransk omelet - i den amerikanske version er omeletten lukket omkring fyldet en enkelt gang. Ingredienserne er de samme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3581 kJ / 856 kcal
Næringsindhold pr. 100g
568 kJ / 136 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 25,4 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 7,5 % | 2,5 g |
Fedt: | 67,1 % | 10,3 g |
