Omelet med hytteost og forårsløg

45 min
Omelet med hytteost og forårsløg

Luftig omelet med rejer og masser af grønt - en lækker frokostret.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Krydrede rejer

100 g Rejer
½ tsk Rapsolie
1 tsk Rød chilipeber
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset citronsaft

Omelet

6 Æggehvider (ca. 175 g)
125 g Hytteost
1 Æg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Rapsolie
½ Fintstrimlet rød peberfrugt (ca. 50 g)
¼ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 25 g)
25 g Babysalatblade

Pynt

Friske dildkviste

Tilbehør

125 g Hytteost

Sådan gør du

Krydrede rejer

  • Dup rejerne tørre og vend dem med olie, chili, citronskal og -saft. Lad en pande blive godt varm og svits rejerne ½-1 min.

Omelet

  • Pisk æggehviderne let stive. Vend hytteost, æg, salt og peber sammen i en skål. Vend forsigtigt æggehviderne heri. Lad olien blive varm i 2 pander (for at få omeletterne færdige på samme tid). Fordel æggeblandingen i panderne og bag omeletterne ved jævn varme ca. 5 min. på hver side.
  • Server de nystegte omeletter med krydrede rejer, peberfrugt, forårsløg og salat. Pynt med dild og server hytteost til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2198 kJ / 525 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 56 % 10,3 g
Kulhydrat: 7,8 % 1,4 g
Fedt: 36,2 % 3,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/omelet-med-hytteost-og-forarslog/