Frittata med perlespelt, svampe og hytteost
30 min

Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.

Antal portioner
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 200 g champignoner i tynde skiver
  • 6 æg
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 2½ spsk peberfrugtpesto
  • ½ dl finthakkede friske korianderblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 250 g kolde, kogte grønne bønner
  • 250 g cherrytomater i halve
  • ½ dl plukkede friske korianderblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Skyl speltkernerne godt. Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Kog speltkernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Lad speltkernerne dryppe godt af.

Lad smørret blive gyldent i en pande (egnet til at gå i ovn) og steg løg og champignoner i ca. 5 min. ved jævn varme. Pisk imens æg, hytteost, pesto, koriander, salt og peber godt sammen. Fordel den afdryppede perlespelt over grøntsagerne og hæld æggemassen over. Ryst panden så æggemassen fordeler sig og steg i yderligere ca. 2 min. Bag frittataen færdig midt i ovnen.

Tomatsalat

Bland bønner, tomater, koriander, salt og peber godt sammen.

Server den varme frittata med tomatsalaten fordelt på toppen.

OBS

Husk at bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen. Husk grydelapper - da håndtaget bliver meget varmt!

Tip

Hvis du ikke har en pande med ovnfast håndtag kan du hælde grøntsagerne i et ovnfast fad og æggemassen over. Æggekagen skal så evt. have lidt længere tid.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print