Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

30 min
Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.
https://www.arla.dk/opskrifter/frittata-med-perlespelt-svampe-og-hytteost/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frittata
  • Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Kog speltkernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Lad kernerne dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande (egnet til at gå i ovnen) og steg løg og champignoner ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Pisk æg, hytteost, pesto, koriander, salt og peber godt sammen.
  • Fordel den afdryppede perlespelt på grøntsagerne og hæld æggeblandingen over. Ryst panden så æggene fordeler sig.
  • Steg i ca. 2 min. og bag frittataen færdig midt i ovnen.
Tomatsalat
  • Bland bønner, tomater, koriander, salt og peber godt sammen.
  • Server den varme frittata med tomatsalaten fordelt på toppen, og rugbrød til.
Obs!
  • Husk at bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen. Husk grydelapper - da håndtaget bliver meget varmt!

Tip: Hvis du ikke har en pande med ovnfast håndtag kan du hælde grøntsager og kogt perlespelt i et ovnfast fad og æggeblandingen over. Frittataen skal så evt. have lidt længere tid.

Energiindhold for hele retten:

9153 kJ / 2188 kcal

Næringsindhold pr. 100g

354 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 21,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 50,6 % 10,5 g
Fedt: 28,2 % 2,7 g

Ingredienser

Frittata
¾ liter Grøntsagsbouillon
160 g Skyllet perlespelt (ca. 2 dl)
20 g Smør
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
200 g Champignoner i tynde skiver
6 Æg
200 g Hytteost
2½ spsk Peberfrugtpesto
½ dl Finthakket frisk koriander
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tomatsalat
250 g Kolde, kogte grønne bønner
250 g Cherrytomater i halve
½ dl Frisk koriander
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Hertil
240 g Ristet rugbrød