Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

30 min

Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 200 g champignoner i tynde skiver
  • 6 æg
  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4% Økologisk hytteost 4%
  • 2½ spsk peberfrugtpesto
  • ½ dl finthakkede friske korianderblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 250 g kolde, kogte grønne bønner
  • 250 g cherrytomater i halve
  • ½ dl plukkede friske korianderblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 240 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl speltkernerne godt. Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Kog speltkernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Lad kernerne dryppe af i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en pande (egnet til at gå i ovnen) og steg løg og champignoner ved jævn varme i ca. 5 min. Pisk æg, hytteost, pesto, koriander, salt og peber godt sammen. Fordel den afdryppede perlespelt på grøntsagerne og hæld æggeblandingen over. Ryst panden så æggene fordeler sig. Steg i ca. 2 min. og bag frittataen færdig midt i ovnen.

Tomatsalat

Bland bønner, tomater, koriander, salt og peber godt sammen.

Server den varme frittata med tomatsalaten fordelt på toppen, og rugbrød til.

Obs!

Husk at bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen. Husk grydelapper - da håndtaget bliver meget varmt!

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Tip: Hvis du ikke har en pande med ovnfast håndtag kan du hælde grøntsager og kogt perlespelt i et ovnfast fad og æggeblandingen over. Frittataen skal så evt. have lidt længere tid.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag