Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

30 min
Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.

Sådan gør du

Frittata
  • Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Kog speltkernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Lad kernerne dryppe af i en sigte.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande (egnet til at gå i ovnen) og steg løg og champignoner ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Pisk æg, hytteost, pesto, koriander, salt og peber godt sammen.
  • Fordel den afdryppede perlespelt på grøntsagerne og hæld æggeblandingen over. Ryst panden så æggene fordeler sig.
  • Steg i ca. 2 min. og bag frittataen færdig midt i ovnen.
Tomatsalat
  • Bland bønner, tomater, koriander, salt og peber godt sammen.
  • Server den varme frittata med tomatsalaten fordelt på toppen, og rugbrød til.
Obs!
  • Husk at bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen. Husk grydelapper - da håndtaget bliver meget varmt!
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv denne klassiske omelet med ost.

Omelet
30 min
Omelet
(10)
Velbekomme!
Tip

Tip: Hvis du ikke har en pande med ovnfast håndtag kan du hælde grøntsager og kogt perlespelt i et ovnfast fad og æggeblandingen over. Frittataen skal så evt. have lidt længere tid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9396 kJ / 2246 kcal

Næringsindhold pr. 100g

363 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 21,4 % 4,6 g
Kulhydrat: 49,1 % 10,5 g
Fedt: 29,5 % 2,9 g

Ingredienser

Frittata
Grøntsagsbouillon
¾ liter
Skyllet perlespelt (ca. 2 dl)
160 g
Smør
20 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Champignoner i tynde skiver
200 g
Æg
6
200 g
Peberfrugtpesto
2½ spsk
Finthakket frisk koriander
½ dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Tomatsalat
Kolde, kogte grønne bønner
250 g
Cherrytomater i halve
250 g
Frisk koriander
½ dl
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Hertil
Ristet rugbrød
240 g