Frittata med perlespelt, svampe og hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

30 min

Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 200 g champignoner i tynde skiver
  • 6 æg
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 2½ spsk peberfrugtpesto
  • ½ dl finthakkede friske korianderblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 250 g kolde, kogte grønne bønner
  • 250 g cherrytomater i halve
  • ½ dl plukkede friske korianderblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl speltkernerne godt. Bring grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Kog speltkernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Lad kernerne dryppe af i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en pande (egnet til at gå i ovnen) og steg løg og champignoner ved jævn varme i ca. 5 min. Pisk æg, hytteost, pesto, koriander, salt og peber godt sammen. Fordel den afdryppede perlespelt på grøntsagerne og hæld æggeblandingen over. Ryst panden så æggene fordeler sig. Steg i ca. 2 min. og bag frittataen færdig midt i ovnen.

Tomatsalat

Bland bønner, tomater, koriander, salt og peber godt sammen.

Server den varme frittata med tomatsalaten fordelt på toppen, og rugbrød til.

Obs!

Husk at bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen. Husk grydelapper - da håndtaget bliver meget varmt!

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Tip: Hvis du ikke har en pande med ovnfast håndtag kan du hælde grøntsager og kogt perlespelt i et ovnfast fad og æggeblandingen over. Frittataen skal så evt. have lidt længere tid.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: