Æggemuffins

30 min
Æggemuffins

Små delikate æggemuffins, som er perfekte til madpakken eller som en nem og hurtig morgenmad. Denne opskrift på æggemuffins er blandt andet med spinat og bacon, men indholdet kan varieres alt efter, hvad du bedst kan lide eller råvarer i sæson. Det er en god måde at få brugt sine rester på. Æggeblandingen er lavet på hytteost, som giver en dejlig smag og konsistens til disse æggemuffins - men er du ikke til hytteost, kan du blot erstatte det med mælk.

Ingredienser

125 g Bacon i små tern
100 g Skyllede babyspinatblade
8 Æg
4 spsk Hytteost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rist baconternene sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller lignende.
  • Svits på samme pande spinaten i ca. 1 min. til den er faldet sammen. Hak spinaten fint og kom den i en skål med æg, hytteost, salt og peber. Pisk det hele godt sammen.
  • Hæld æggeblandingen i 12 smurte muffinsforme (a ca. ¾ dl).
  • Fordel den stegte bacon på toppen og bag dem i 12-15 min. ved 175° - varmluft. Lad de små muffins køle lidt af.

Du kan bruge de små æggemuffins til madpakken. Server dem fx sammen med gnavegrønt og en god dip. De små muffins kan også spises lune, fx til brunch.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4282 kJ / 1023 kcal

Næringsindhold pr. 100g

693 kJ / 166 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 28,1 % 11,5 g
Kulhydrat: 1 % 0,4 g
Fedt: 70,9 % 13,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/aggemuffins/