Avocado toast

Avocado toast

15 min
Dejlig avocado toast med friske tomater og cremet ost. Denne opskrift på toast med avocado, spejlæg og bacon på toppen er nem og hurtig og smager forrygende. Avocadotoasten kan spises på alle tidspunkter af døgnet, men er især lækker på brunchbordet.

Sådan gør du

Toast med avocado
  • Smør brødskiverne med smør på den ene side.
  • Mos avocadoen med en gaffel og fordel det på 2 af brødskiverne, modsat smørret.
  • Fordel osten på avocadoen, afslut med tomat og brød på toppen, med smørsiden opad.
  • Lad en toastmaskine blive godt varm. Rist de 2 toast i ca. 7 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.
Bacon og æg
  • Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Slå æggene ud i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min. - eller til hviderne er stivnet. Drys med salt og peber.
  • Server de 2 toast med spejlæg, bacon og persille på toppen.

Du kan udskifte toastbrødet med rugbrød og servere en salat til avocadotoasten - så har du et helt måltid. Prøv også at give avocadoen et skud chili.

Energiindhold for hele retten:

5984 kJ / 1430 kcal

Næringsindhold pr. 100g

986 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,6 % 9,1 g
Kulhydrat: 19,8 % 11,5 g
Fedt: 64,6 % 17,2 g
Mere inspiration

Endnu en dejlig variant af toast med avocado.

Ingredienser

Toast med avocado
15 g Smør
4 skiver Daggammelt groft brød (ca. 125 g)
1 Avocado
75 g Mozzarellaost i tern
75 g Cherrytomater i skiver
Bacon og æg
4 skiver Bacon (ca. g)
2 Æg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille