Veggetoast

45 min
Veggetoast

Sæt tænderne i denne saftige toast med ost og avocado. Fyldt med grøntsager, både grillede og syltede.

Ingredienser

Grillet aubergine

1 Aubergine (ca. 325 g)
1 tsk Groft salt
½ spsk Olivenolie
2 spsk Basilikumpesto

Syltede rødløg

1 dl Hvidvinseddike
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
1 Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
8 skiver Landbrød (ca. 250 g)
140 g Revet mozzarellaost
2 Avocadoer i tynde skiver (ca. 200 g)
75 g Grøn salat

Sådan gør du

Grillet aubergine

  • Skyl auberginen og skær den i skiver (1-1½ cm). Kom dem i en skål, drys dem med salt og lad dem trække i ca. 10 min. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. Vend aubergineskiverne i olie og grill dem ca. 3 min. på hver side. Kom dem tilbage i skålen og vend dem sammen med pestoen.

Syltede rødløg

  • Bring imens eddike, sukker og salt i kog i en gryde. Vend rødløgene heri, kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld dem i en skål og lad dem trække indtil servering.
  • Beklæd en bageplade med alufolie og fordel brødskiverne herpå. Grill dem øverst i ovnen ca. 2 min. - på den ene side. Tag pladen med brødene ud og vend skiverne. Fordel halvdelen af osten på 4 af brødene. Fordel aubergineskiverne på de sidste 4 brødskiver og afslut med resten af osten. Grill alle brødene, stadig øverst i ovnen i 3-4 min. Tag brødene ud og læg dem sammen om de syltede løg, lidt af lagen og avocado. Server straks med grøn salat og resten af syltelagen hertil.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8763 kJ / 2094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

677 kJ / 162 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,6 % 5,4 g
Kulhydrat: 47 % 18,7 g
Fedt: 39,4 % 7,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/veggetoast/