Hurtig kimchi toast

Hurtig kimchi toast

60+ min
Fermentering har igen fundet vej til de danske køkkener. Her er en lækker "fermenteret" toast, i form af en toast med Kimchi. Kimchi er den asieatiske udgave af vores egen fermeterede kål - surkål.

Sådan gør du

Kimchi
  • Rør hvidløg, sojasauce, eddike, olie og salt sammen i en stor skål. Bland grøntsagerne godt med dressingen og kram dem let. Stil kimchien tildækket i køleskabet i mindst en time. Smag til.
  • Lad kimchien dryppe af i et dørslag og dræn den let.
  • Smør brødskiverne med smør på den ene side. Læg brødene sammen, med smørsiden udad, om ost og kimchi. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist de 2 toast i ca. 5 min. - til de er gyldne og osten er smeltet. Server dem varme.
Energiindhold for hele retten:

4555 kJ / 1089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

714 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,9 % 8,4 g
Kulhydrat: 46,7 % 19,6 g
Fedt: 33,4 % 6,4 g

Ingredienser

Kimchi
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Sojasauce
1 tsk Risvinseddike
1 tsk Sesamolie
1 tsk Groft salt
75 g Fintsnittet lilla spidskål
75 g Fintsnittet kinakål
½ bundt Forårsløg i meget tynde strimler (ca. 50 g)
1 Gulerod i meget tynde strimler (ca. 50 g)
15 g Smør
4 skiver Langtidshævet hvedebrød
4 skiver Cheasy® M 13% (20+) skiveost
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk