Æggetoast

15 min
Arbejdstid: 15 min
Æggetoast

Rugbrødstoast er så undervurderet. Æggetoast er lækker morgenmad, frokost eller måske supernem aftensmad, hvor det hele foregår på panden i én omgang. Æggetoasten er ret stor, så er det til morgenmad kan man godt være to om at dele den. Se evt. videoen under opskriften for instruktion.

Ny

Ingredienser

3 Æg
4 Cherrytomater
½ Avocado
15 g Smør
2 skiver Rugbrød
2 spsk Hytteost
4 Syltede jalapenos, grofthakket
1 spsk Strimlede basilikumblade
1 knivspids Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen i en skål.
  • Skær tomaterne i kvarte og mos avocadoen med en gaffel.
  • Varm en pande op (ca. 24 cm i diameter), tilsæt smør og lad det bruse op.
  • Hæld æggemassen på og vend de to skiver rugbrød i æggemassen - lad dem blive liggende på panden, efter at du har vendt dem.
  • Steg ved jævn varme i nogle minutter til æggemassen har sat sig og vend så både æg og rugbrød.
  • Kom hytteost, avocado, tomater, jalapenos, basilikumblade, salt og peber i den ene side og fold den anden side over, så toasten danner en halvmåne. Server straks.

Æggetoasten vil også være lækker med to skiver groft hvedebrød eller en bagel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3132 kJ / 749 kcal

Næringsindhold pr. 100g

612 kJ / 146 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 15,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 34,4 % 12,4 g
Fedt: 50 % 8,3 g
Relateret video

Rugbrødstoast er så undervurderet! Æggetoast er lækker morgenmad, frokost eller måske supernem aftensmad, hvor det hele foregår på panden i én omgang.

https://www.arla.dk/opskrifter/aggetoast/