Chiagrød

Chiagrød

60+ min
Dejlig chiagrød lavet med mælk, ymer, banan og kokos. Lækker til morgenmad, på brunchbordet, eller som mellemmåltid. Chiagrød er hurtig at lave, ser indbydende ud og giver en god start på dagen. Du kan variere forholdet mellem mælk og ymer - og bruge den topping du foretrækker på chiagrøden.

Sådan gør du

Chiagrød
  • Bland chiafrø, quinoaflager og mælk i en skål. Lad den stå tildækket i køleskabet i mindst 2 timer og gerne natten over.
  • Mos bananen og tilsæt den til grøden sammen med kokosmel og ymer. Smag evt. til med en anelse salt.
  • Anret grøden i små glas. Fordel frugten på quinoagrøden og server.

Du kan lave chiagrød hele året - vælg de frugter der har sæson, så smager det bedst.

Energiindhold for hele retten:

3041 kJ / 727 kcal

Næringsindhold pr. 100g

329 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 20 % 3,9 g
Kulhydrat: 39,1 % 7,6 g
Fedt: 40,9 % 3,6 g
Mere inspiration

Prøv også denne dejlige chiagrød.

Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Chiagrød
¾ dl Quinoaflager
3 spsk Chiafrø
2 dl Mælk
1 Banan (ca. 100 g)
3 spsk Kokosmel
3 dl Ymer
1 Nip fint salt
Topping
1 Appelsin i fileter
100 g Granatæblekerner