Chia alamande

Chia alamande

60+ min
Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og kvark, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!

Sådan gør du

Chia alamande
  • Flæk vanijlestangen og skrab kornene ud - gem stangen. Bland vanijlekorn og sukker i en skål og tilsæt chiafrø, mælk og skyr. Rør det hele godt sammen og kom til sidst vanijlestangen i. Stil alamanden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.
Saltkaramelsauce
  • Hæld fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring 6-8 min. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lad den køle af.
Chia alamande - fortsat
  • Tag vaniljestangen op af alamanden og rør de hakkede mandler i. Pisk fløden til et let skum og vend det heri. Fordel appelsinfileterne i bunden af 6 små glas(á ca. 2 dl). Kom chia alamanden heri, top med saltkaramelsauce og drys med appelsinskal.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9940 kJ / 2376 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 10,9 % 5,3 g
Kulhydrat: 27,6 % 13,4 g
Fedt: 61,5 % 13,7 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Chia alamande
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Sukker
2 spsk
Chiafrø
4 spsk
Mælk
2 dl
2 dl
Saltkaramelsauce
1 dl
Flormelis (ca. 1 dl)
50 g
Mørk sirup
2 spsk
Smør
15 g
Flagesalt
½ tsk
Chia alamande - fortsat
Smuttede, grofthakkede mandler
75 g
1½ dl
Appelsiner i fileter (ca. 300 g)
3
Pynt
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1