Chia alamande

Chia alamande

60+ min
Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og kvark, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!

Sådan gør du

Chia alamande
  • Flæk vanijlestangen og skrab kornene ud - gem stangen. Bland vanijlekorn og sukker i en skål og tilsæt chiafrø, mælk og skyr. Rør det hele godt sammen og kom til sidst vanijlestangen i. Stil alamanden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.
Saltkaramelsauce
  • Hæld fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring 6-8 min. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lad den køle af.
Chia alamande - fortsat
  • Tag vaniljestangen op af alamanden og rør de hakkede mandler i. Pisk fløden til et let skum og vend det heri. Fordel appelsinfileterne i bunden af 6 små glas(á ca. 2 dl). Kom chia alamanden heri, top med saltkaramelsauce og drys med appelsinskal.
Energiindhold for hele retten:

9876 kJ / 2360 kcal

Næringsindhold pr. 100g

823 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 10,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 27,8 % 13,5 g
Fedt: 61,4 % 13,7 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Chia alamande
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 spsk Sukker
4 spsk Chiafrø
2 dl Mælk
2 dl Skyr naturel
Saltkaramelsauce
1 dl Piskefløde
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
2 spsk Mørk sirup
15 g Smør
½ tsk Flagesalt
Chia alamande - fortsat
75 g Smuttede, grofthakkede mandler
1½ dl Piskefløde
3 Appelsiner i fileter (ca. 300 g)
Pynt
1 Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)