Chia alamande

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og kvark, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!

Ingredienser

Antal portioner

Chia alamande

Saltkaramelsauce

Chia alamande - fortsat

Pynt

  • 1 fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Chia alamande

Flæk vanijlestangen og skrab kornene ud - gem stangen. Bland vanijlekorn og sukker i en skål og tilsæt chiafrø, mælk og skyr. Rør det hele godt sammen og kom til sidst vanijlestangen i. Stil alamanden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.

Saltkaramelsauce

Hæld fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring 6-8 min. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lad den køle af.

Chia alamande - fortsat

Tag vaniljestangen op af alamanden og rør de hakkede mandler i. Pisk fløden til et let skum og vend det heri. Fordel appelsinfileterne i bunden af 6 små glas(á ca. 2 dl). Kom chia alamanden heri, top med saltkaramelsauce og drys med appelsinskal.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print