Chia alamande

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og kvark, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Chia alamande

Saltkaramelsauce

Chia alamande - fortsat

Pynt

  • 1 fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Chia alamande

Flæk vanijlestangen og skrab kornene ud - gem stangen. Bland vanijlekorn og sukker i en skål og tilsæt chiafrø, mælk og skyr. Rør det hele godt sammen og kom til sidst vanijlestangen i. Stil alamanden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.

Saltkaramelsauce

Hæld fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring 6-8 min. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lad den køle af.

Chia alamande - fortsat

Tag vaniljestangen op af alamanden og rør de hakkede mandler i. Pisk fløden til et let skum og vend det heri. Fordel appelsinfileterne i bunden af 6 små glas(á ca. 2 dl). Kom chia alamanden heri, top med saltkaramelsauce og drys med appelsinskal.

Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 57 %

Print

Andre gode forslag