Grød med quinoa og chiafrø

Grød med quinoa og chiafrø

Grød med quinoa og chiafrø - toppet med skyr, mandler, honning og æbler. Grøden har god fylde og masser af smag fra skønne korn og frø. Nyd din varme grød med quiona og chiafrø til morgen, middag eller aften! Varm grød toppet med kølig skyr kan nemt gå hen og blive vandedannende...

Sådan gør du

Varm grød med quinoa og chiafrø
  • Skyl quinoafrøene under koldt vand i en sigte.
  • Hæld dem i en gryde sammen med vand og lad dem koge i ca. 5 min til frøene åbner sig.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog grøden i ca. 5 min til den er lind.
  • Smag grøden til med salt.
Topping
  • Skær æblet i tynde, aflange skiver og anret dem i en "vifte" oven på grøden.
  • Læg en stor skefuld skyr på grøden sammen med sirup og mandler.
  • Pynt med skovsyre og server.

Du kan bruge både røde, hvide og sorte quinoafrø til grøden - de hvide har en mildere smag end de sorte. Top grøden med årstidens frugter og bær.

Energiindhold for hele retten:

3960 kJ / 946 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 57,9 % 13,5 g
Fedt: 24 % 2,6 g
Mere inspiration

En anden dejlig opskrift med æbler og skyr, der også kan spises som morgenmad:

Relateret video
Grød med quinoa og chiafrø

Ingredienser

Varm grød med quinoa og chiafrø
½ dl Lys quinoa
3 dl Vand
3 dl Havregryn
1 spsk Chiafrø
3 dl Mælk
½ tsk Groft salt
Topping
1 Æble (ca. 100 g)
1 dl Skyr med vanilje
1 spsk Sirup
2 spsk Grofthakkede mandler
Pynt
Skovsyre