Øllebrød
Hjemmelavet øllebrød - en klassisk dansk ret, der måske er ved at gå i glemmebogen. Det fortjener øllebrød ikke, for det smager skønt og en god måde at anvende rugbrød, der synger på sidste vers. Denne øllebrød er smagt til med appelsin og kanel, og er bare så lækker serveret varm med en klat iskold flødeskum - uhmm. Giv fx øllebrød en chance næste gang, det er grøddag!
Ingredienser
Øllebrød
350 g
Rugbrød uden kerner, i skiver
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
2 flasker
Maltøl (a 33 cl)
|
|
1
Kanelstang
|
|
1
Appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 10 cm)
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
Tilbehør
1½ dl
Piskefløde pisket til flødeskum, fløde eller mælk
|
---|
Sådan gør du
Øllebrød
Ønsker du en meget glat øllebrød, kan du presse den gennem en sigte.
Øllebrød er rart at have på lager, når der pludselig er efterspørgsel, så frys det ned i portionsanretninger. Så kan du hurtigt forkæle den, der er helt vild med øllebrød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6579 kJ / 1572 kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 6,5 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 60,6 % | 13,3 g |
Fedt: | 32,9 % | 3,3 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.