Øllebrød

45 min
Fryseegnet
Øllebrød

Hjemmelavet øllebrød - en klassisk dansk ret, der måske er ved at gå i glemmebogen. Det fortjener øllebrød ikke, for det smager skønt og en god måde at anvende rugbrød, der synger på sidste vers. Denne øllebrød er smagt til med appelsin og kanel, og er bare så lækker serveret varm med en klat iskold flødeskum - uhmm. Giv fx øllebrød en chance næste gang, det er grøddag!

Ingredienser

Øllebrød

350 g Rugbrød uden kerner, i skiver
½ liter Vand
2 flasker Maltøl (a 33 cl)
1 Kanelstang
1 Appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 10 cm)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 spsk Friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

1½ dl Piskefløde pisket til flødeskum, fløde eller mælk

Sådan gør du

Øllebrød

  • Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern
  • Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min.
  • Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til.
  • Tilsæt sukker og appelsinsaft.
  • Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.

Ønsker du en meget glat øllebrød, kan du presse den gennem en sigte.

Øllebrød er rart at have på lager, når der pludselig er efterspørgsel, så frys det ned i portionsanretninger. Så kan du hurtigt forkæle den, der er helt vild med øllebrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6579 kJ / 1572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,5 % 1,4 g
Kulhydrat: 60,6 % 13,3 g
Fedt: 32,9 % 3,3 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/ollebrod/