Øllebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(46 vurderinger)

45 min

Øllebrød - elsket eller hadet. Denne øllebrød er smagt til med appelsin og kanel - uhmm. Giv øllebrød en chance næste gang det er grøddag!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Øllebrød

  • 350 g rugbrød uden kerner, i skiver
  • ½ liter vand
  • 2 flasker maltøl (a 33 cl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 10 cm)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Øllebrød

  1. Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern
  2. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min.
  3. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til.
  4. Tilsæt sukker og appelsinsaft.
  5. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.

Tip

Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag