Øllebrød

Øllebrød

45 min Hovedret
Fryseegnet

Hjemmelavet øllebrød - en klassisk dansk ret, der måske er ved at gå i glemmebogen. Det fortjener øllebrød ikke, for det smager skønt og en god måde at anvende rugbrød, der synger på sidste vers. Denne øllebrød er smagt til med appelsin og kanel, og er bare så lækker serveret varm med en klat iskold flødeskum - uhmm. Giv fx øllebrød en chance næste gang, det er grøddag!

Mere inspiration

Har du stadig rugbrød til overs, så er disse croutoner nemme at lave.

Velbekomme!
Tilberedningstip

Ønsker du en meget glat øllebrød, kan du presse den gennem en sigte.

Frysetip

Øllebrød er rart at have på lager, når der pludselig er efterspørgsel, så frys det ned i portionsanretninger. Så kan du hurtigt forkæle den, der er helt vild med øllebrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6694 kJ / 1600 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,4 % 1,4 g
Kulhydrat: 59,5 % 13,3 g
Fedt: 34,1 % 3,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser