Øllebrød - Opskrifter - Arla

Øllebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

45 min

Øllebrød ja enten elsker man det eller også hader man det - her er det smagt til med appelsin og kanel - uhmm giv det en chance.

Ingredienser

Antal portioner

  • 350 g rugbrød uden kerner, i skiver
  • ½ liter vand
  • 2 flasker maltøl (a 33 cl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 10 cm)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.

Tip

Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: