Granolamuffins

Granolamuffins

Fryseegnet
Granola - eller ristet mysli - er uundværlig på morgenbordet. Her får du den i nye klæder. Granolaen omkranser denne bløde morgenmadsmuffin og giver den et knasende ydre. I midten giver skyr, revet æble og kardemomme en blød og svampet krumme, som gør den himmelsk at bide i. Opskriften giver lidt mere granola, end du skal bruge, så det kan du gemme til en smoothiebowl.
https://www.arla.dk/opskrifter/granolamuffins/

Sådan gør du

Bagning af granolamuffins:

ca. 30 min ved 175° - traditionel ovn.

Granola
  • Tænd ovnen. Fordel havregryn, mandler og boghvede på en plade beklædt med bagepapir.
  • Fordel honning og olie over og rist blandingen i ovnen. Granolaen er færdig, når den er gylden.
  • Lad den køle af til du skal bage granolamuffins.
Granolamuffins
  • Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  • Pisk æg, skyr og revet æble med en håndmixer i en anden skål. Det skal bare hænge sammen.
  • Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen og pisk fortsat med håndmixeren. Tilsæt tilsidst æblet i små tern. Dejen skal være lidt fugtig.
  • Dyp to spiseskeer i vand og form 12 boller (ca.1 dl dej pr. muffin), vend dem i granolaen og sæt dem i muffinsforme - gerne i en muffinbageplade.
  • Bag granolamuffins midt i ovnen.
RIstning af granola
  • ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Du kan lave granola på forhånd og opbevare den i en lufttæt beholder.

Granola kan varieres på mange måder - prøv dig frem med de nødder og kerner, du har. Du kan også tilføje tørret frugt, når granolaen er kølet af.

Granolamuffins kan fryses. Tø dem op på køkkenbordet og spis dem, når de er optøede. De kan også lunes i ovnen.

Energiindhold for hele retten:

14816 kJ / 3541 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1002 kJ / 240 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,8 g
Protein: 14,4 % 8,5 g
Kulhydrat: 55,4 % 32,6 g
Fedt: 30,2 % 8,2 g
Mere inspiration

Lyst til at lave mere granola? Det er super nemt og dufter så dejligt!

Granola
30 min
Granola
(15)

Ingredienser

Granola
4 dl Grovvalsede havregryn
2 dl Grofthakkede mandler
2 dl Hel boghvede
3 spsk Honning
1½ spsk Rapsolie
Granolamuffins
200 g Hvedemel
100 g Speltmel
2 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Fint salt
2 Æg
2 dl Skyr naturel
2 Groftrevne æbler (ca. 250 g)
1 Æble i små tern (ca. 125 g)