Makronmuffins

Makronmuffins

45 min
Fryseegnet
Makronmuffins er en god gammel klassiker, perfekte "tag-med" kager til fx kollegaerne, en fødselsdag eller på picnic. Makronmuffins vinder bestemt ikke prisen for at være de smukkeste kager i verden - overfladen er krakeleret og konsistensen klistet, men makronmuffins smager virkelig godt og er både supernemme og hurtige at lave.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200°C - traditionel ovn.

Makronmuffins
  • Pisk æg, sukker og mandelessens lyst og luftigt.
  • Tilsæt mel, makroner og smeltet smør og vend rundt til dejen er ensartet og jævn.
  • Kom mellemstore papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ca. ½ op med halvdelen af dejen og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Gentag med resten af dejen i 12 nye papirsforme.

Tilsæt evt. 75 g meget grofthakket chokolade til dejen.

Energiindhold for hele retten:

18449 kJ / 4409 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1610 kJ / 385 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 53,8 % 51 g
Fedt: 40,7 % 17,7 g
Mere inspiration

Bananmuffins er også gode "tag-med" kager.

Ingredienser

Makronmuffins
4 Æg
400 g Sukker
2½ tsk Mandelessens
175 g Hvedemel
175 g Groftknuste makroner
175 g Smeltet smør