Makronmuffins

Makronmuffins

45 min
Fryseegnet
Makronmuffins er en god gammel klassiker, perfekte "tag-med" kager til fx kollegaerne, en fødselsdag eller på picnic. Makronmuffins vinder bestemt ikke prisen for at være de smukkeste kager i verden - overfladen er krakeleret og konsistensen klistet, men makronmuffins smager virkelig godt og er både supernemme og hurtige at lave.

Sådan gør du

Makronmuffins
  • Pisk æg, sukker og mandelessens lyst og luftigt.
  • Tilsæt mel, makroner og smeltet smør og vend rundt til dejen er ensartet og jævn.
  • Kom mellemstore papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ca. ½ op med halvdelen af dejen og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Gentag med resten af dejen i 12 nye papirsforme.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200°C - traditionel ovn.
Mere inspiration

Bananmuffins er også gode "tag-med" kager.

Velbekomme!
Variation

Tilsæt evt. 75 g meget grofthakket chokolade til dejen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18449 kJ / 4409 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1610 kJ / 385 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 53,8 % 51 g
Fedt: 40,7 % 17,7 g

Ingredienser

Makronmuffins
Æg
4
Sukker
400 g
Mandelessens
2½ tsk
Hvedemel
175 g
Groftknuste makroner
175 g
Smeltet smør
175 g