Muffins med bær og hytteost

Muffins med bær og hytteost

1 time
Fryseegnet
Hytteost gør disse muffins dejlige saftige og lidt anderledes end klassiske muffins.

Sådan gør du

  • Pisk æggene godt med rørsukker, til det er let og luftigt. Bland bagepulver og mel og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen skiftevis med, kærnemælk, appelsinsaft og smeltet smør. Vend forsigtig hytteost og bær i dejen. Fordel dejen i 16 muffinforme af papir (a ca. 1 dl) - ca. ½ dl dej pr. form. Stil dem på en plade med bagepapir og bag de 16 muffins midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tips

Hvis bærrene er frosne skal du beregne 5 min. ekstra bagetid. Bruger du papirmuffinsforme, så brug to pr kage, så holder kagerne bedre faconen. Fjern den yderste form inden servering eller frysning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11739 kJ / 2806 kcal

Næringsindhold pr. 100g

888 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 9,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 69,7 % 36,4 g
Fedt: 20,4 % 4,9 g

Ingredienser

Æg
3
Rørsukker (ca. 2½ dl)
225 g
Bagepulver
4 tsk
Hvedemel (ca. 5 dl)
300 g
Kærnemælk
1 dl
Friskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
¾ dl
Smør - smeltet
50 g
150 g
Bær, fx brombær, solbær eller ribs
250 g