Muffins med bær og hytteost

Muffins med bær og hytteost

1 time
Fryseegnet
Hytteost gør disse muffins dejlige saftige og lidt anderledes end klassiske muffins.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

  • Pisk æggene godt med rørsukker, til det er let og luftigt. Bland bagepulver og mel og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen skiftevis med, kærnemælk, appelsinsaft og smeltet smør. Vend forsigtig hytteost og bær i dejen. Fordel dejen i 16 muffinforme af papir (a ca. 1 dl) - ca. ½ dl dej pr. form. Stil dem på en plade med bagepapir og bag de 16 muffins midt i ovnen.

Hvis bærrene er frosne skal du beregne 5 min. ekstra bagetid. Bruger du papirmuffinsforme, så brug to pr kage, så holder kagerne bedre faconen. Fjern den yderste form inden servering eller frysning.

Energiindhold for hele retten:

11752 kJ / 2809 kcal

Næringsindhold pr. 100g

889 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 69,5 % 36,3 g
Fedt: 20,4 % 4,9 g

Ingredienser

3 Æg
225 g Rørsukker (ca. 2½ dl)
4 tsk Bagepulver
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 dl Kærnemælk
¾ dl Friskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
50 g Smør - smeltet
150 g Hytteost
250 g Bær, fx brombær, solbær eller ribs