Muffins med bær og hytteost

Bedømmelse

(27 vurderinger)

1 timer

Hytteost gør disse muffins dejlige saftige og lidt anderledes end klassiske muffins.

Ingredienser

2 muffins pr. person

Antal portioner
  • 2 store æg
  • 225 g rørsukker (ca. 2½ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 dl kærnemælk
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
  • 50 g smør - smeltet
  • 150 g Cheasy® Hytteost 1,5% Hytteost 1,5%
  • 250 g bær, fx brombær, solbær eller ribs

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggene godt med rørsukker, til det er let og luftigt. Bland bagepulver og mel og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen skiftevis med, kærnemælk, appelsinsaft og smeltet smør. Vend forsigtig hytteost og bær i dejen. Fordel dejen i 16 muffinforme af papir (a ca. 1 dl) - ca. ½ dl dej pr. form. Stil dem på en plade med bagepapir og bag de 16 muffins midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Hvis bærrene er frosne skal du beregne 5 min. ekstra bagetid. Bruger du papirmuffinsforme, så brug to pr kage, så holder kagerne bedre faconen. Fjern den yderste form inden servering eller frysning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12232 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde: