Hytteostpizza

35 min
Arbejdstid: 10 min
Hytteostpizza

Nem, lækker og lynhurtig hytteostpizza med få ingredienser. Bunden består udelukkende af hytteost, æg, mel og lidt salt - det hele blandes sammen og fordeles ud på et stykke bagepapir og bages. Kom din yndlingstopping på og bag pizzaen færdig. Vores version er med squash, svampe og pesto!

Martin Wiese Lyngholm
Martin Wiese Lyngholm Content Creator
Ny

Ingredienser

Pizzabund

200 g Hytteost
2 Æg
50 g Hvedemel
25 g Fuldkornshvedemel
¼ tsk Groft salt

Topping

3 spsk Flødeost
½ tsk Citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
50 g Mozzarellaost i tern
100 g Grøntsager, fx squash eller svampe
2 spsk Persillepesto

Sådan gør du

Pizzaund

  • Bland alle ingredienserne til pizzabunden sammen og kom den på en bageplade med papir. Lav en cirkel af dejen (ca. 28 cm i dia) med en ske.
  • Bag bunden i ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Topping

  • Rør flødeost med citronskal og peber og smør blandingen ud på den forbagte pizzabund - og drys med mozzarellatern.
  • Skær grøntsagerne i meget tynde skiver og fordel dem på pizzaen.
  • Bag pizzaen færdig i ca. 10 min. ved 200° - varmluft.
  • Top med pesto når pizzaen er bagt.
Variation

Top hytteostpizzaen med topping fra vores populære kartoffelpizza.

Pizzaen kan bages med den slags mel, du har. Vi anbefaler ca. 50/50 hvedemel og fuldkornsmel, men har du kun den ene slags, kan du sagtens bruge det.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3094 kJ / 739 kcal

Næringsindhold pr. 100g

585 kJ / 140 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,4 % 8,7 g
Kulhydrat: 33,4 % 11,5 g
Fedt: 41,2 % 6,5 g
Relateret video

Nem, lækker og lynhurtig hytteostpizza med få ingredienser. Bunden består udelukkende af hytteost, æg, mel og lidt salt - det hele blandes sammen og fordeles ud på et stykke bagepapir og bages.

https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostpizza/