Pesto
Pesto - den helt simple pesto opskrift med basilikum og hvidløg. Alle ingredienser blendes og pestoen er klar. Den hjemmelavede version smager intenst af basilikum og får den flotteste grønne farve. Basilikum kan nemt skiftes ud med persille, spinat, ramsløg eller friske gulerodstoppe. Og pinjekerner kan skiftes ud med andre ristede nødder fx mandler og parmesan med andre faste oste. De klassiske opskrifter, hvor hjemmelavet pesto er genial er fx pasta pesto og pastasalat med pesto. Opbevar pestoen tildækket på køl i ca. 1 uge.
Ingredienser
2 dl
Olivenolie
|
|
---|---|
1½ spsk
Pinjekerner
|
|
1
Stort pillet fed hvidløg
|
|
50 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
1½ liter
Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 75 g)
|
Sådan gør du
Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.
Hvis du er til soltørrede tomater, kan du også prøve dig frem med en rød pesto.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8043 kJ / 1922 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2460 kJ / 588 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 4,8 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 0,6 % | 0,8 g |
Fedt: | 94,6 % | 62,9 g |