Pesto

Bedømmelse

(119 vurderinger)

45 min

Kan pifte mange retter op - lav den selv og få en intens smag af basilikum.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2 dl olivenolie
  • 1½ spsk pinjekerner
  • 1 stort pillet fed hvidløg
  • 50 g fintrevet parmesanost
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ liter friske basilikumblade med bløde stilke (ca. 75 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tips

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta.

Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 2 %
  • Fedt: 93 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: