Pesto

Pesto

45 min
Pesto - den helt simple pesto opskrift med basilikum og hvidløg. Alle ingredienser blendes og pestoen er klar. Den hjemmelavede version smager intenst af basilikum og får den flotteste grønne farve. Basilikum kan nemt skiftes ud med persille, spinat, ramsløg eller friske gulerodstoppe. Og pinjekerner kan skiftes ud med andre ristede nødder fx mandler og parmesan med andre faste oste. De klassiske opskrifter, hvor hjemmelavet pesto er genial er fx pasta pesto og pastasalat med pesto. Opbevar pestoen tildækket på køl i ca. 1 uge.

Sådan gør du

  • Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i en blender.
  • Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek.
  • Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til.
Tips

Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.

Variation

Hvis du er til soltørrede tomater, kan du også prøve dig frem med en rød pesto.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8043 kJ / 1922 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2460 kJ / 588 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,8 % 6,9 g
Kulhydrat: 0,6 % 0,8 g
Fedt: 94,6 % 62,9 g
Mere inspiration

Top ovnbagte rodfrugter eller kartofler med pesto.

Ingredienser

Olivenolie
2 dl
Pinjekerner
1½ spsk
Stort pillet fed hvidløg
1
Fintrevet parmesanost
50 g
Fint salt
½ tsk
Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 75 g)
1½ liter