Pesto - Opskrifter - Arla

Pesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(132 vurderinger)

45 min

Kan pifte mange retter op - lav den selv og få en intens smag af basilikum.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2 dl olivenolie
  • 1½ spsk pinjekerner
  • 1 stort pillet fed hvidløg
  • 50 g fintrevet parmesanost
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ liter friske basilikumblade med bløde stilke (ca. 75 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i e blender. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tips

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta.
Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 2 %
  • Fedt: 93 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: