Hasselback rodfrugter
Ny

Hasselback rodfrugter

Tilbehør
Mange kender hasselback kartofler, men her haren opskrift på hasselback rodfrugter. Det er samme princip: Grøntsager som bliver skåret næsten igennem, penslet med smør og bagt i ovnen til de er gyldne og nærmest karamelliserede. Hasselback rodfrugter er dejlige som tilbehør, men de kan også spises som grøn hovedret, hvis du supplerer en salat og dyppelse.
Mere inspiration

Hummus smager dejligt sammen med Hasselback rodfrugterne.

Hummus
15 min
Hummus
(25)
Velbekomme!
Tip

Når du skal skære rodfrugterne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge dem mellem skafterne på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem rodfrugt eller kartoffel og de ligger bedre fast.

Serveringsforslag

Hasselback er dejligt tilbehør til et godt stykke kød sammen med fx sauce og kartofler (evt. også ovnbagte). Du kan også servere Hasselback rodfrugterne som grøn hverdagsmad til 4 personer, fx sammen med hummus og en grøn salat drysset med salte mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1102 kJ / 1102 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,4 g
Protein: 11,8 % 2,1 g
Kulhydrat: 56 % 9,8 g
Fedt: 32,2 % 2,6 g

Ingredienser