Bagt rodfrugtsalat med brombær

Bagt rodfrugtsalat med brombær

45 min
Denne bagte rodfrugtsalat er virkelig skøn, smagen er meget kompleks og tilfredsstiller de fleste sanser. Brombær giver rodfrugterne frisk syre og den hvide ost tilfører salt - og linserne lægger en god bund. Prøv den bagte rodfrugtsalat, når brombærrene er i sæson og nyd smagen og de smukke farver.

Sådan gør du

Bagte rodfrugter
  • Bland rødder og olie på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
  • Lad rødderne køle af.
Bagt rodfrugtsalat
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Anret de bagte rodfrugter, linser, brombær og persilleblade i et fad.
  • Pisk citronskal, -saft, vand, sukker, salt og peber sammen og hæld det over salaten. Fordel osten på salaten og server.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Skøn tærte når brombærrene frister....

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)
Velbekomme!
Tip

Salaten egner sig også godt som tilbehør til vildt eller oksebøffer. Så er der salat til ca. 6 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3581 kJ / 856 kcal

Næringsindhold pr. 100g

218 kJ / 52 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,3 % 2,1 g
Kulhydrat: 47,6 % 6,1 g
Fedt: 36,1 % 2,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Bagte rodfrugter
Gulerødder i tern (ca. 400 g)
3
Persillerødder i tern (ca. 400 g)
2
Rapsolie
2 tsk
Bagt rodfrugtsalat
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Tørrede belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
75 g
Rensede brombær
100 g
Blade af bredbladet persille
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Vand
1 spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
100 g