Bagt rodfrugtsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Dejlig nem ret med masser af grønt, perlespelt, sennepsdressing og salatost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g små kartofler i både
  • 3 rødbeder i tern (ca. 300 g)
  • 4 gulerødder i tern (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 240 g perlespelt (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk vand
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille
  • 250 g Arla® Puck salatost i blok i mindre stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kartofler og rodfrugter på 2 plader med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen til de er møre.

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Dressing

Pisk olie, eddike og de øvrige ingredienserne godt sammen.

Bland rodfrugterne med perlespelten og persille (gem lidt til pynt). Anret rodfrugtsalaten på et fad og hæld dressingen henover salaten. Læg osten på toppen af salaten og pynt med persille.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: