Bagt rodfrugtsalat

Bagt rodfrugtsalat

45 min
Dejlig nem ret med masser af grønt, perlespelt, sennepsdressing og salatost.

Sådan gør du

  • Fordel kartofler og rodfrugter på 2 plader med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen til de er møre.
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Dressing
  • Pisk olie, eddike og de øvrige ingredienserne godt sammen.
  • Bland rodfrugterne med perlespelten og persille (gem lidt til pynt). Anret rodfrugtsalaten på et fad og hæld dressingen henover salaten. Læg osten på toppen af salaten og pynt med persille.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9177 kJ / 2193 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 56,4 % 16,1 g
Fedt: 29,1 % 3,8 g

Ingredienser

Små kartofler i både
400 g
Rødbeder i tern (ca. 300 g)
3
Gulerødder i tern (ca. 300 g)
4
Groft salt
1 tsk
Perlespelt (ca. 3 dl)
240 g
Vand
3 dl
Groft salt
¾ tsk
Dressing
Olivenolie
1 spsk
Hvid balsamicoeddike
1 spsk
Dijonsennep
1 spsk
Vand
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Grofthakket bredbladet persille
2 dl
250 g