Bagt rodfrugtsalat

Bagt rodfrugtsalat

45 min
Dejlig nem ret med masser af grønt, perlespelt, sennepsdressing og salatost.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

  • Fordel kartofler og rodfrugter på 2 plader med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen til de er møre.
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Dressing
  • Pisk olie, eddike og de øvrige ingredienserne godt sammen.
  • Bland rodfrugterne med perlespelten og persille (gem lidt til pynt). Anret rodfrugtsalaten på et fad og hæld dressingen henover salaten. Læg osten på toppen af salaten og pynt med persille.
Energiindhold for hele retten:

9140 kJ / 2185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 56,7 % 16,1 g
Fedt: 28,8 % 3,8 g

Ingredienser

400 g Små kartofler i både
3 Rødbeder i tern (ca. 300 g)
4 Gulerødder i tern (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
240 g Perlespelt (ca. 3 dl)
3 dl Vand
¾ tsk Groft salt
Dressing
1 spsk Olivenolie
1 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Vand
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Grofthakket bredbladet persille
250 g Salatost i mindre stykker