Bagte kastanjer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(82 vurderinger)

45 min

Uhm...Lune, bløde kastanjer serveret med smør - så er der dømt efterår!

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g friske spisekastanjer
  • 150 g groft salt (ca. 1½ dl)
  • 100 g blødt smør
  • ½ tsk hvid balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • havsalt, fx maldon

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør kastanjerne med fx køkkenrulle. Skær - i toppen af hver kastanje - et stort kryds i skallen. Fordel saltet i et ovnfast fad (ca. 4 x 15 x 25 cm). Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen. Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.

Pisk smør, eddike og salt med en håndmixer i ca. 5 min. Fordel smørret i 4-6 små skåle.

Ved serveringen

Server de varme kastanjer med smør og salt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin på druen pinot gris fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til kastanjer