Bagte kastanjer

Bedømmelse

(57 vurderinger)

45 min

Uhm...Lune, bløde kastanjer serveret med smør - så er der dømt efterår!

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g friske spisekastanjer
  • 150 g groft salt (ca. 1½ dl)
  • 100 g blødt smør
  • ½ tsk hvid balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • havsalt, fx maldon

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør kastanjerne med fx køkkenrulle. Skær - i toppen af hver kastanje - et stort kryds i skallen. Fordel saltet i et ovnfast fad (ca. 4 x 15 x 25 cm). Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen. Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.

Pisk smør, eddike og salt med en håndmixer i ca. 5 min. Fordel smørret i 4-6 små skåle.

Ved serveringen

Server de varme kastanjer med smør og salt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 53 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin på druen pinot gris fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til kastanjer