Bagte kastanjer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(77 vurderinger)

45 min

Uhm...Lune, bløde kastanjer serveret med smør - så er der dømt efterår!

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g friske spisekastanjer
  • 150 g groft salt (ca. 1½ dl)
  • 100 g blødt smør
  • ½ tsk hvid balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • havsalt, fx maldon

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør kastanjerne med fx køkkenrulle. Skær - i toppen af hver kastanje - et stort kryds i skallen. Fordel saltet i et ovnfast fad (ca. 4 x 15 x 25 cm). Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen. Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.

Pisk smør, eddike og salt med en håndmixer i ca. 5 min. Fordel smørret i 4-6 små skåle.

Ved serveringen

Server de varme kastanjer med smør og salt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin på druen pinot gris fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til kastanjer