Bagte kastanjer

Bagte kastanjer

45 min
Uhm...Lune, bløde kastanjer serveret med smør - så er der dømt efterår!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225°.

  • Tør kastanjerne med fx køkkenrulle. Skær - i toppen af hver kastanje - et stort kryds i skallen. Fordel saltet i et ovnfast fad (ca. 4 x 15 x 25 cm). Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen. Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.
  • Pisk smør, eddike og salt med en håndmixer i ca. 5 min. Fordel smørret i 4-6 små skåle.
Ved serveringen
  • Server de varme kastanjer med smør og salt.
Energiindhold for hele retten:

6585 kJ / 1574 kcal

Næringsindhold pr. 100g

873 kJ / 209 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 2,7 % 1,4 g
Kulhydrat: 44 % 22,6 g
Fedt: 53,3 % 12,6 g

Ingredienser

500 g Friske spisekastanjer
150 g Groft salt (ca. 1½ dl)
100 g Blødt smør
½ tsk Hvid balsamicoeddike
¼ tsk Groft salt
Tilbehør
Havsalt, fx maldon