Baked oats med blåbær

30 min
Baked oats med blåbær

Baked oats er comfort food til morgenmad. Baked oats hæver flot op i ovnen og har en blød, svampet midte - det minder om grød og kage på samme tid. Tilbehøret til dine baked oats kan du trylle med efter humør og sæson. Men lune baked oats smager ekstra godt med kølig skyr til.

Ingredienser

Baked oats

4 Æg
4 dl Havregryn
4 Bananer (ca. 400 g)
2 spsk Sirup
½ spsk Olie
2 tsk Bagepulver
1 tsk Fint salt
40 g Grofthakkede mandler
150 g Blåbær

Pynt

Rød skovsyre

Tilbehør

4 dl Skyr med vanilje

Sådan gør du

Baked oats

  • Sæt ramekiner i ovnen og lad dem varme op sammen med ovnen.
  • Blend æg, havregryn, banan, sirup, olie, bagepulver og salt i 2 min. Vend hakkede mandler i dejen.
  • Fordel halvdelen af bærrene i bunden af de varme ramekiner, hæld dej ovenpå (ca. 2 dl) og afslut med bær på toppen. Bag dem i ca. 25 min ved 200° - traditionel ovn og lad dem køle af et par minutter.
  • Pynt med skovsyre og server med vaniljeskyr.

Baked oats smager også dejligt med kakaopulver. Tilsæt 2 spsk og bag dem fx uden bær, og server bær ved siden af.

Du kan tilberede dine baked oats i microovnen, du får dog et andet og mere blødt resultat . Fordel dejen i kopper - dejen hæver ca. 1 cm. Tilbered kagerne i mikroovnen i ca. 2 min. ved høj effekt. Husk at tilberede en kop ad gangen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8288 kJ / 1981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

553 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 18,9 % 6,2 g
Kulhydrat: 54 % 17,5 g
Fedt: 27,1 % 4,1 g
Relateret video Baked oats med blåbær

https://www.arla.dk/opskrifter/baked-oats-med-blabar/