Bagte grøntsager med hytteost

Bagte grøntsager med hytteost

1 time
Passer både som tilbehør til kød eller selvstændig vegetarret.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og grøntsager. Svits grøntsagerne et kort øjeblik. Smag til med peber. Fordel grøntsagerne i et smurt, ovalt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 30 cm). Pisk æg, hytteost og bouillon sammen og vend purløg og evt. hvidløg i. Hæld æggemassen over grøntsagerne og "løft" lidt i dem, så massen fordeles. Bag midt i ovnen, til retten er fast. Server grøntsagene varme eller kolde.
Variation

Grøntsagerne kan skiftes ud med andre grøntsager. Anvendes grove grøntsager som kartofler og rodfrugter øges bagetiden med 20-30 min. Skal tilbehøret være ekstra festligt, kan du lave flødebagte grøntsager ved at erstatte hytteosten med piskefløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3269 kJ / 781 kcal

Næringsindhold pr. 100g

187 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26,7 % 2,9 g
Kulhydrat: 30,7 % 3,4 g
Fedt: 42,6 % 2,2 g

Ingredienser

Smør
25 g
Ostindisk karry
¾ spsk
Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
5
Hakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Bladselleri i skiver (ca. 200 g)
5 stilke
Friskkværnet peber
Æg
2
Hytteost
200 g
Grøntsagsbouillon
2 dl
Frisk, klippet purløg
1 dl
Knust fed hvidløg
1
Hertil
Blandet salat
520 g