Ovnbagte rødbeder

Ovnbagte rødbeder

45 min
Rødbeder er en dejlig spise, som både fungerer sommer og vinter. Især disse ovnbagte rødbeder har mange anvendelsesmuligheder. Om sommeren kan du fx servere dine ovnbagte rødbeder i friske salater med salatost og hindbær. Om vinteren gør de sig rigtig godt sammen med langtidsstegt kød, fx lammekølle. Disse ovnbagte rødbeder er glacerede, det vil sige at de er tilberedte med eddike og sukker. Og det betyder også, at du kan gemme evt. overskydende bagte rødbeder i resten at lagen, og efter en uges tid, har du så hjemmelavede syltede rødbeder.
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagte-rodbeder/

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 35 min ved 175° - traditionel ovn.

Ovnbagte rødbeder
  • Skræl og skær rødbederne i mindre stykker.
  • Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde.
  • Vend rødbederne med eddikelagen og fordel dem sammen med lagen i et ovnfast fad og vend dem salt og peber.
  • Bag rødbederne midt i ovnen - rør i dem af og til.
  • Pynt med frisk timian og server.

Server dine bagte rødbeder med salatost til fx kylling.

Lad dine bagte rødbeder ligge i den overskydende lage i en uge, og server dem som syltede rødbeder.

Energiindhold for hele retten:

3363 kJ / 804 kcal

Næringsindhold pr. 100g

281 kJ / 67 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,3 % 1 g
Kulhydrat: 92,6 % 15,3 g
Fedt: 1,1 % 0,1 g
Mere inspiration

Ovnbagte rødbeder smager også godt til lammekølle.

Ingredienser

Ovnbagte rødbeder
1 kg Rødbeder
1 dl Æbleeddike
1 dl Sukker
2 tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk timian