Glaserede kartofler og rodfrugter
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Alternativ til de brunede kartofler
Ingredienser
1 dl
Æbleeddike
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
25 g
Smør
|
|
700 g
Skrællede kartofler
|
|
3
Skrællede rødbeder (ca. 350 g)
|
|
2
Skrællede persillerødder (ca. 250 g)
|
|
4
Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
|
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½
Spsk havsalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.
Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6503 kJ / 1554 kcal
Næringsindhold pr. 100g
360 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 6,3 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 80,3 % | 17 g |
Fedt: | 13,4 % | 1,3 g |
