Glaserede kartofler og rodfrugter

Bedømmelse

(10 vurderinger)

60+ min

Alternativ til de brunede kartofler

Ingredienser

Buffetret til 8

Antal portioner
  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g smør
  • 700 g skrællede kartofler
  • 3 skrællede rødbeder (ca. 350 g)
  • 2 skrællede persillerødder (ca. 250 g)
  • 4 skrællede gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk havsalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri. Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad. Bag grøntsagerne midt i ovnen, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden. Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.

Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 15 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: