Glaserede kartofler og rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Alternativ til de brunede kartofler

Ingredienser

Buffetret til 8

Antal portioner

  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g smør
  • 700 g skrællede kartofler
  • 3 skrællede rødbeder (ca. 350 g)
  • 2 skrællede persillerødder (ca. 250 g)
  • 4 skrællede gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk havsalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri. Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad. Bag grøntsagerne midt i ovnen, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden. Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.

Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: