Glaserede kartofler og rodfrugter

Glaserede kartofler og rodfrugter

60+ min
Alternativ til de brunede kartofler

Sådan gør du

  • Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri. Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad. Bag grøntsagerne midt i ovnen, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden. Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 200°.
Tips
  • Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.
  • Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6374 kJ / 1523 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,3 % 1,3 g
Kulhydrat: 80,1 % 16,6 g
Fedt: 13,6 % 1,3 g

Ingredienser

Æbleeddike
1 dl
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Smør
25 g
Skrællede kartofler
700 g
Skrællede rødbeder (ca. 350 g)
3
Skrællede persillerødder (ca. 250 g)
2
Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
4
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Små finthakkede fed hvidløg
2
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Spsk havsalt
½
Friskkværnet peber