Glaserede kartofler og rodfrugter
60+ min

Glaserede kartofler og rodfrugter

Alternativ til de brunede kartofler
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Glaserede kartofler og rodfrugter

Alternativ til de brunede kartofler

Buffetret til 8

Antal portioner
  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g smør
  • 700 g skrællede kartofler
  • 3 skrællede rødbeder (ca. 350 g)
  • 2 skrællede persillerødder (ca. 250 g)
  • 4 skrællede gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk havsalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri. Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad. Bag grøntsagerne midt i ovnen, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden. Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.

Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 15 %
Print