Glaserede kartofler og rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Alternativ til de brunede kartofler

Ingredienser

Buffetret til 8

Antal portioner

  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g smør
  • 700 g skrællede kartofler
  • 3 skrællede rødbeder (ca. 350 g)
  • 2 skrællede persillerødder (ca. 250 g)
  • 4 skrællede gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk havsalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri. Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad. Bag grøntsagerne midt i ovnen, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden. Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.

Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: