Glaserede kartofler og rodfrugter

Glaserede kartofler og rodfrugter

60+ min
Alternativ til de brunede kartofler

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200°.

  • Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri. Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad. Bag grøntsagerne midt i ovnen, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden. Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.
Tips
  • Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.
  • Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.
Energiindhold for hele retten:

6374 kJ / 1523 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,3 % 1,3 g
Kulhydrat: 80,1 % 16,6 g
Fedt: 13,6 % 1,3 g

Ingredienser

1 dl Æbleeddike
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
25 g Smør
700 g Skrællede kartofler
3 Skrællede rødbeder (ca. 350 g)
2 Skrællede persillerødder (ca. 250 g)
4 Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
1 dl Finthakket bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ Spsk havsalt
Friskkværnet peber