Server fx denne portobellosauce til culottestegen.
Kødfibrene i en culotte ligger anderledes end i andre stege. Derfor kan det være svært finde dem, og dermed skære på tværs af dem. Når du får skåret på tværs af kødfibrene, får du en oplevelse af mørt kød, kød som er nemmere at tygge. På en culotte vender fibrene halvvejs på stegen (A), eller de kan udgå fra spidsen af stegen som en vifte (B). Du kan bedst se fibrene på den rå steg. Sæt evt. en kødnål i den spids af det rå kød, der hvor du vil skære, når kødet skal serveres. Det er nemmere at se på det rå end på det stegte kød. Udskæring A: Start fra "kødnålen"og skær næsten halvdelen af stegen i tynde skiver. Vend kødet "på tværs" og skær den anden vej. Hold øje med skiverne og se om fibrene vender, så du skærer på tværs af dem. Udskæring B: Start fra "kødnålen" og skæreretningen som en vifte. Hold igen øjen med skiverne og juster efter kødfibrene. Det er svært at undgå at skiverne bliver tykkere i den ene ende end i den anden, men det vigtigste er at du skærer på tværs af fibrene.
Grydestegt culottesteg: Følg ovenstående fremgangsmåde, men lad culottestegen blive i gryden efter bruning og tilsæt ½ dl vand. Steg den ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til centrumstemperaturen er 58-60°. Vend stegen efter ca. halvdelen af stegetiden.
15988 kJ / 3821 kcal
919 kJ / 220 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 35,1 % | 19 g |
Kulhydrat: | 0 % | 0 g |
Fedt: | 64,9 % | 16,1 g |