Culottesteg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

Culottesteg er skøn gæstemad. Culottesteg kan serveres med mange slags tilbehør alt efter sæson og anledning. Prøv fx at servere culottestegen med kold bearnaise næste gang.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 okseculotte (ca. 1½ kg)
  • 25 g smør
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun culotten på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min. Læg culotten i et ovnfast fad og steg den midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Når centrumstemperaturen er ca. 58-60° er culotten stegt.

Stegetid

30-40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 0 %
  • Fedt: 65 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: