Kalvemørbrad med svampesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(96 vurderinger)

1 timer

Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Glæd dig til at afprøve denne opskrift, hvor den cremede svampesauce komplimenterer kalvemørbraden perfekt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Gratineret kartoffelmos

  • 1½ kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 6 skiver kalvemørbrader
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Svampesauce

  • 150 g østershatte i strimler
  • 150 g markchampignoner i kvarte
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 2 spsk tør, hvid portvin
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smuttede mandler i halve
  • evt. kulør

Tilbehør

  • 900 g sukkerærter

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gratineret kartoffelmos

Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosen i to smurte, ovnfaste fade (ca. 13 x 24 cm) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen.

Lad smørret gyldne i en pande. Steg mørbradbøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme - gem stegeskyen.

Svampesauce

Svits svampene i stegeskyen i panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. kulør.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal serveres en rigtig god rødvin på druen pinot noir, meget gerne fra Bourgogne i Frankrig, og gerne en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv

Andre gode forslag