Kalvemørbrad med svampesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(92 vurderinger)

1 timer

Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Glæd dig til at afprøve denne opskrift, hvor den cremede svampesauce komplimenterer kalvemørbraden perfekt!

Ingredienser

Antal portioner

Gratineret kartoffelmos

  • 1½ kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 6 skiver kalvemørbrader
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Svampesauce

  • 150 g østershatte i strimler
  • 150 g markchampignoner i kvarte
  • stegesky fra kalvemørbraden
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 2 spsk tør, hvid portvin
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smuttede mandler i halve
  • evt. kulør

Tilbehør

  • 900 g sukkerærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Gratineret kartoffelmos

Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosen i to smurte, ovnfaste fade (ca. 13 x 24 cm) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen.

Lad smørret gyldne i en pande. Steg mørbradbøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.

Svampesauce

Svits svampene i stegeskyen i panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. kulør.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal serveres en rigtig god rødvin på druen pinot noir, meget gerne fra Bourgogne i Frankrig, og gerne en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv