Kalvemørbrad med svampesauce
1 time
•
Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Denne kalvemørbrad i ovn skal først brunes på en pande og steger så færdig i ovnen. Det giver en dejlig mør kalvemørbrad som er stegt perfekt. Det er skønt at kunne servere gæstemad med kalvemørbrad - særligt når du kan servere verdens bedste svampesovs til. Der er mange muligheder for spændende tilbehør - led blot blandt de forskellige kartoffel- og grøntsagsvarianter.
Ingredienser
Kalvemørbrad
50 g
Smør
|
|
---|---|
1
Pudset kalvemørbrad (ca. 1½ kg)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Svampesauce
150 g
Østershatte i strimler
|
|
---|---|
150 g
Markchampignoner i kvarte
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
½ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
2 spsk
Tør, hvid portvin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Evt. kulør
|
Sådan gør du
Kalvemørbrad
Svampesauce
Der er rigeligt kød til 6 personer, så gem resterne og brug til et godt stykke rugbrød dagen efter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14626 kJ / 3496 kcal
Næringsindhold pr. 100g
664 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 30,1 % | 11,8 g |
Kulhydrat: | 4,5 % | 1,8 g |
Fedt: | 64,4 % | 11,5 g |
Alkohol: | 1 % |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.