Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

60+ min
Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun de 2 stykker oksemørbrad på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Tag mørbraden op og hold den varm. Si skyen over i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og 1 dl af portvinen. Bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt resten af portvinen og smag til.
Bagte rødløg og fyldte svampe
  • Skær imens en lille bund af løgene, så de kan stå. Vend med smør og drys dem med salt. Stil løgene på en plade med bagepapir - gør plads til svampene i den anden side.
  • Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med bunden opad på bagepladen ved siden af løgene. Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber. Fordel blandingen i svampene og bag løg og svampe øverst i ovnen. Løgene skal evt. bage lidt længere tid, for at være godt møre - det afhænger af størrelsen.
Bagetid for løg og svampe
  • Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Se hvordan du laver ovnbagte kartoffelbåde her

Velbekomme!
Tip

Du kan brune stilkene fra svampene sammen med kødet og lade dem braisere med - det giver ekstra smag til saucen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27120 kJ / 6482 kcal

Næringsindhold pr. 100g

611 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 23,2 % 8,3 g
Kulhydrat: 24 % 8,6 g
Fedt: 50,7 % 8,4 g
Alkohol: 2,1 %

Ingredienser

Smør
50 g
Afpudset oksemørbrad - delt i 2 stykker
1½ kg
Vand
1 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
3½ dl
Mørk portvin, fx tawny
1¼ dl
Lys saucejævner
2 spsk
Bagte rødløg og fyldte svampe
Vaskede hele, små rødløg med skal
500 g
Smør - smeltet
15 g
Groft salt
½ tsk
Rensede portobello svampe
500 g
Finthakket bredbladet persille
2 dl
Finthakket stegt bacon
30 g
Små hakkede fed hvidløg
2
Rasp (ca. 1 dl)
50 g
1½ dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Blade af bredbladet persille
Tilbehør
Ovnbagte kartoffelbåde
1 kg