Ovnbagte kartoffelbåde

45 min
Ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde er nemt tilbehør, fx til kød og grøntsagsbøffer. Server kartoffelbådene med hvidløgsdip - det er lækkert.

Ingredienser

Kartoffelbåde

1 kg Kartofler
1 spsk Rapsolie
1 tsk Flagesalt

Hvidløgsdip

2 dl Creme fraiche
2 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartoffelbåde

  • Vask kartoflerne godt og skær dem i både.
  • Kom kartoffelbådene i en skål, tilsæt olie og bland det godt.
  • Spred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. ½ time ved 225° - varmluft. Vend i kartoflerne af og til.
  • Drys de færdigbagte kartoffelbåde med salt.

Hvidløgsdip

  • Rør cremefraiche med hvidløg og salt. Smag til og drys med peber. Server hvidløgsdippen til de ovnbagte kartoffelbåde.

Olie er med til at gøre kartoffelbådene sprøde. Vil du have kartoffelbådene ekstra sprøde, kan du vende dem i mere olie - og omvendt kan olien helt undlades, hvis du gerne vil spare på fedtet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4985 kJ / 1191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 8 % 1,9 g
Kulhydrat: 58,6 % 14 g
Fedt: 33,4 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagte-kartoffelbade/