Blomkålssteaks med oste-gremolata

Blomkålssteaks med oste-gremolata

30 min
Blomkål er en fantastisk spise og her, hvor den bare er stegt og serveret med gremolata, kommer den rigtig til sin ret. Enkelt og godt!
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalssteaks-med-ostegremolata/

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg blomkålsskiverne ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side.
  • Tag dem af panden og hold dem varme.
  • Gentag med de sidste blomkålsskiver.
Ostegremolata
  • Vend alle ingredienserne sammen og server sammen med de lune blomkålssteaks.

Du kan bruge eventuelle rester til en dejlig blomkålssuppe

Energiindhold for hele retten:

3519 kJ / 841 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 18,5 % 5,7 g
Kulhydrat: 7,2 % 2,2 g
Fedt: 74,3 % 10,5 g

Ingredienser

1 Blomkål i skiver af ca. 2 cm (ca. 500 g)
25 g Smør
Ostegremolata
100 g Fintrevet lagret havartiost
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
25 g Grofthakkede, ristede mandler