Stegt blomkål med lune linser

Stegt blomkål med lune linser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Stegt blomkål smager bare godt - med gylden stegeskorpe og bid. Ikke noget med overkogt kål og "fims" som måske afholder nogen fra at spise den.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Kogte linser

  • 250 g skyllede belugalinser
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Stegt blomkål

  • 1 renset stort blomkål (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt

Lune linser

  • 10 g smør
  • 3 spsk grøn karrypasta
  • 3 små fed hvidløg i skiver
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% Salatost tern 12+
  • 2 dl blade af bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 250 g ristet naanbrød

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Kogte linser

  1. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
  2. Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.

Stegt blomkål

  1. Skær blomkålshovedet ud i 8 lagkagestykker.
  2. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun snitfladerne, ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt) og steg derefter blomkålen ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til, så blomkålen bliver stegt på alle sider.
  3. Tag blomkålen op, drys med salt og hold den varm.

Lune linser

  1. Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karrypasta, hvidløg og ingefær og svits det ved jævn varme i ca. 1 min.
  2. Tilsæt tomater og svits i ca. 1 min.
  3. Vend de afdryppede linser i og svits i yderligere ca. 1 min.
  4. Tag panden af varme og vend salatost, persille og salt i blandingen og smag til.
  5. Kom de lune linser i et fad og top op med stegt blomkål. Server med ristet naanbrød.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9101 kJ / 2175 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 63,7 g
  • Protein: 25,5 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23,5 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag