Kartoffelcurry med blomkål og koriander

Kartoffelcurry med blomkål og koriander

45 min
Curry er en ret der stammer fra Indien. Der findes et hav af variationer, der alle har det til fælles at de er skønt krydrede, at det hele er samlet i en gryde og de befinder sig et sted i nærheden af suppe, men lidt mere fyldig. Denne kartoffelcurry er udover kartofler fyldt med blomkål, tomat og hytteost. Og masser af god smag - naturligvis...

Sådan gør du

Kartoffelcurry
  • Knus korianderfrøene, fx i en morter. Kom dem i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 1 min.
  • Tilsæt olie og lad den blive varm.
  • Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt vand, kartofler og karrypasta og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Kom linser, blomkål, tomater, kokosmælk, honning og salt i og bring retten i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Vend hytteost i, varm igennem og smag curryen til.
  • Kom kartoffelcurryen i skåle, fordel korianderbladene og pynt med chili og limebåde. Server straks med lunt naanbrød.
Mere inspiration

Mere curry? Her får du en opskrift endnu en lækker...

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8284 kJ / 1980 kcal

Næringsindhold pr. 100g

330 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 15,3 % 3 g
Kulhydrat: 61,8 % 12 g
Fedt: 22,9 % 2 g
Relateret video
Kartoffelcurry med blomkål og koriander

Ingredienser

Kartoffelcurry
Korianderfrø
2 tsk
Rapsolie
1 spsk
Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2
Vand
2 dl
Skrubbede eller skrællede kartofler i 2 x 2 cm tern
750 g
Rød karrypasta
2 spsk
Skyllede tørrede røde linser (ca. 1¼ dl)
100 g
Blomkål i buketter
200 g
Cherrytomater i halve
250 g
Light kokosmælk (ca. 4 dl)
1 dåse
Honning
1 tsk
Groft salt
1¾ tsk
200 g
Frisk koriander
3 dl
Pynt
Rød chilipeber i tynde ringe
1
Limefrugt i både
1
Tilbehør
Naanbrød
250 g