Kartoffelcurry med blomkål og koriander
45 min

Kartoffelcurry med blomkål og koriander

Curry er en ret der stammer fra Indien. Der findes et hav af variationer, der alle har det til fælles at de er skønt krydrede, at det hele er samlet i en gryde og de befinder sig et sted i nærheden af suppe, men lidt mere fyldig.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelcurry med blomkål og koriander

Curry er en ret der stammer fra Indien. Der findes et hav af variationer, der alle har det til fælles at de er skønt krydrede, at det hele er samlet i en gryde og de befinder sig et sted i nærheden af suppe, men lidt mere fyldig.

Antal portioner
  • 2 tsk korianderfrø
  • 15 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 dl vand
  • 750 g skrællede kartofler i 2 x 2 cm tern
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 100 g skyllede røde linser (ca. 2¼ dl)
  • 200 g blomkål i buketter
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 4 dl)
  • 1 tsk honning
  • 1¾ tsk groft salt
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 3 dl friske korianderblade

Pynt

  • 1 rød chilipeber i tynde ringe
  • 1 limefrugt i både

Tilbehør

  • 250 g naanbrød

Fremgangsmåde:

Knus korianderfrøene, fx i en morter. Kom dem i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 1 min. Tilsæt smør og lad det smelte, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt vand, kartofler og karrypasta og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Kom linser, blomkål, tomater, kokosmælk, honning og salt i og bring retten i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Vend hytteost i, varm igennem og smag curryen til. Kom kartoffelcurryen i skåle, fordel korianderbladene og pynt med chili og limebåde. Server straks med lunt naanbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 26 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 17 %
  • Fiber: 36,8 g
Print