Thai curry a la Cheasy

Thai curry a la Cheasy

25 min
Thai curry a la Cheasy er nem og hurtig aftensmad en af de dage, hvor den står på vegetarisk. Thai curryen er fyldt med gode sager, som smager godt og som gør dig godt: ingefær, hvidløg, chili, søde kartofler og broccoli - og serveret med quinoa. Så er der lagt op til dejlig aftensmad, som mætter, men ikke gør dig tung. Thai curry a la Cheasy kan spises hele året, sommer som vinter.

Sådan gør du

Thai curry
  • Lad karrypastaen blive varm i en stor gryde.
  • Tilsæt ingefær, hvidløg, chili og sød kartoffel og svits i ca. 15 sek.
  • Kom vand, fiskesauce og salt i gryden og kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt broccoli og damp retten, stadig under låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og vend kokosmælk og skyr i - herefter må retten ikke koge.
  • Kom thai curry a la Cheasy i en lun skål og fordel cashewnødder, limebåde og koriander på retten. Server med nykogt quinoa.

Sort eller rød quinoa (eller en blanding af alle 3) er også flot til thai curryen. Thai curryen her er vegetarisk, men vil du servere kød til, smager det dejligt med stegte kyllingefileter.

Energiindhold for hele retten:

7394 kJ / 1767 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 20,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 56,8 % 11,9 g
Fedt: 23,1 % 2,2 g
Mere inspiration

Er du til de lette alternativer?

Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Thai curry
3 spsk Rød karrypasta
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Stort hakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
400 g Skrællede søde kartofler i 1 x 1 cm tern
1 dl Vand
1 spsk Fiskesauce eller sojasauce
½ tsk Groft salt
450 g Broccoli i buketter og stokken i skiver
1 dåse Light kokosmælk (ca. 165 ml)
1½ dl Skyr naturel
Tilbehør
3 spsk Grofthakkede salte cashewnødder
1 Limefrugt i både
1 bundt Frisk koriander
240 g Lys quinoa - koges