Spaghetti carbonara a la Cheasy

Spaghetti carbonara a la Cheasy

30 min
Spaghetti carbonara er virkelig lækker, men kan også være en fed sag. Her er en spaghetti carbonara med grøntsagsspaghetti, kalkunbacon og en lidt magrere sauce - til dig, der gerne vil spise let.

Sådan gør du

Spaghetti og grøntsager
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien ved jævn varme i 10-12 min. til den er mør uden at være blød.
  • Lav imens tynde strimler af squash og gulerødder, brug fx et juliennejern eller en grøntsagsstrimler. Skær peberfrugterne i meget tynde, lange strimler.
  • Kom squash-, gulerods- og peberfrugtstrimler i det kogende vand i ca. 30 sek. og lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag.
Bacon
  • Klip imens kalkunbaconen i små strimler.
  • Lad olien blive varm i en pande og steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme, til den er gylden - rør i baconen af og til.
Sauce
  • Kør hytteosten i en hurtighakker i ca. 1 min. til den er glat. Tilsæt æg og salt og kør i yderligere ca. 10 sek. Vend hytteostblandingen med med pamesanost og bacon (gem lidt bacon til pynt).
  • Kom den afdryppede spaghetti og grøntsager i den store gryde sammen med parmesanblandingen.
  • Varm hurtigt igennem under omrøring, til parmesanblandingen lige tykner - det går meget hurtigt, så den skal hurtigt af varmen, hvis du vil undgå, at æggene gryner.
  • Anret spaghetti carbonara i 4 varme dybe tallerkener. Drys med bacon og masser af friskkværnet peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8022 kJ / 1917 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 27 % 6,2 g
Kulhydrat: 49,1 % 11,3 g
Fedt: 23,9 % 2,5 g
Mere inspiration

Vil du hellere prøve den mere klassiske Spaghetti Carbonara?

Spaghetti Carbonara
45 min
Spaghetti Carbonara
(439)

Ingredienser

Spaghetti og grøntsager
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Tørret fuldkornsspaghetti
300 g
Grøn squash (ca. 250 g)
1
Skrællede store gulerødder (ca. 250 g)
2
Gule peberfrugter (ca. 300 g)
2
Bacon
Kalkunbacon i tynde skiver
125 g
Olivenolie
2 tsk
Sauce
Hytteost
250 g
Æg
2
Groft salt
1 tsk
Fintrevet parmesanost
50 g
Pynt
Friskkværnet peber