Pasta med flødeost a la carbonara

20 min
Pasta med flødeost a la carbonara

Dejlig cremet pastaret med stegt bacon, flødeost og æggeblomme - næsten som en klassisk pasta carbonara.

Ingredienser

2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
200 g Bacon i strimler eller tern
1 Finthakket fed hvidløg
200 g Flødeost
3 Æggeblommer
½ dl Bredbladet persille
4 spsk Fintrevet parmigiano reggiano
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog. Kog pastaen mør uden at være blød.
  • Kom imens bacon på en kold pande og steg den i ca. 2 min. ved høj varme. Skru ned til jævn varme, tilsæt hvidløg og steg til baconen er gylden og sprød.
  • Tag ca. 2 dl kogevand fra pastaen og hæld den til afdrypning i en sigte.
  • Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt flødeost, 1dl kogevand og 2 æggeblommer. Spæd evt. med lidt mere kogevand.
  • Vend pastaen med bacon og persille og kom den i et fad.
  • Placer den sidste æggeblomme på toppen, drys med lidt parmesanost og peber. Server straks med resten af osten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10684 kJ / 2554 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,4 % 7,5 g
Kulhydrat: 47,5 % 21,7 g
Fedt: 36,1 % 7,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-flodeost-a-la-carbonara/