Skinkestang

1 time
Fryseegnet
Skinkestang

Skinkestangen gik sin sejrsgang i 1980'erne. Den stammer fra de populære opskriftshæfter fra Brugsen. Denne opskrift på skinkestang er tæt på den originale version. Og så har vi vovet pelsen og lavet en variation af skinkestangen med et italiensk inspireret fyld, som smager lidt af pizza.

Ingredienser

1 plade Butterdej fra køl - ca. 24 x 40 cm (ca. 275 g)
10 g Smør
250 g Champignoner i skiver
100 g Kogt, røget skinke
200 g Flødeost
1 spsk Sennep
4 spsk Klippet purløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Læg butterdejen på en plade med bagepapir. Lad butterdejen hvile på køkkenbodet i ca. 10 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Skær skinken i små tern og kom den i en skål sammen med stegte champignoner, flødeost, sennep, purløg, salt og peber. Vend alle ingredienserne godt sammen.
  • Fordel fyldet i en stribe midt på butterdejen. Fold ca. 3 cm op over fyldet i hver ende.
  • Skær siderne i skrå strimler (ca. 2 cm brede). Fold strimlerne ind over fyldet fra skiftevis højre og venstre side.
  • Pensl skinkestangen med æg og bag den midt i ovnen.
  • Lad skinkestangen hvile 15-20 min. og server den lun, fx til frokost, sammen med en grøn salat.

Du kan lave skinkestangen med et italiensk inspireret fyld: 150 g cherrytomater i halve, 25 g babyspinatblade, 100 g kogt, røget skinke i små tern, 175 g Arla Karolines Køkken® Mozzarella i tern, 3 spsk tomatpesto, 2 tsk tørret oregano og ¼ tsk groft salt. Bland alle ingredienserne til fyldet og lav skinkestangen som beskrevet ovenfor.

Hvis du bruger frossen butterdej, skal den tø op på køkkenbordet i ca. ½ time. Læg 4 plader lidt ind over hinanden og rul dejen ud.

Skinkestangen kan fryses. Du kan enten tø den op på køkkenbordet et par timer og lune den i ovnen, ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn. Eller du kan jeg tage den direkte fra fryseren og lune den ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Dæk skinkestange med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Den italiensk inspirerede skinkestang kan også fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8134 kJ / 1944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

943 kJ / 225 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 10,2 % 5,7 g
Kulhydrat: 21,9 % 12,1 g
Fedt: 67,9 % 17,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/skinkestang/