Skinkestang

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

1 timer

Skinkestangen gik sin sejrsgang i 1980'erne. Den stammer fra de populære opskriftshæfter fra Brugsen. Denne opskrift på skinkestang er tæt på den originale version. Og så har vi vovet pelsen og lavet en variation af skinkestangen med et italiensk inspireret fyld, som smager lidt af pizza.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 plade butterdej fra køl - ca. 24 x 40 cm (ca. 275 g)
  • 10 g smør
  • 250 g champignoner i skiver
  • 100 g kogt, røget skinke
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 1 spsk taffelsennep
  • 4 spsk klippet purløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pensling

  • sammenpisket æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg butterdejen på en plade med bagepapir. Lad butterdejen hvile på køkkenbodet i ca. 10 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Skær skinken i små tern og kom den i en skål sammen med stegte champignoner, flødeost, sennep, purløg, salt og peber. Vend alle ingredienserne godt sammen.

Fordel fyldet i en stribe midt på butterdejen. Fold ca. 3 cm op over fyldet i hver ende. Skær siderne i skrå strimler (ca. 2 cm brede). Fold strimlerne ind over fyldet fra skiftevis højre og venstre side. Pensl skinkestangen med æg og bag den midt i ovnen.

Lad skinkestangen hvile 15-20 min. og server den lun, fx til frokost, sammen med en grøn salat.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Variation

Du kan lave skinkestangen med et italiensk inspireret fyld: 150 g cherrytomater i halve, 25 g babyspinatblade, 100 g kogt, røget skinke i små tern, 175 g Karolines Køkken Mozzarella i tern, 3 spsk tomatpesto, 2 tsk tørret oregano og ¼ tsk groft salt. Bland alle ingredienserne til fyldet og lav skinkestangen som beskrevet ovenfor.

Frysetip

Skinkestangen kan fryses. Du kan enten tø den op på køkkenbordet et par timer og lune den i ovnen, ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn. Eller du kan jeg tage den direkte fra fryseren og lune den ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Dæk skinkestange med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Den italiensk inspirerede skinkestang kan også fryses.

Tip

Hvis du bruger frossen butterdej, skal den tø op på køkkenbordet i ca. ½ time. Læg 4 plader lidt ind over hinanden og rul dejen ud.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag