Skinkestang
Skinkestangen gik sin sejrsgang i 1980'erne. Den stammer fra de populære opskriftshæfter fra Brugsen. Denne opskrift på skinkestang er tæt på den originale version. Og så har vi vovet pelsen og lavet en variation af skinkestangen med et italiensk inspireret fyld, som smager lidt af pizza.
Ingredienser
1 plade
Butterdej fra køl - ca. 24 x 40 cm (ca. 275 g)
|
---|
10 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Champignoner i skiver
|
|
100 g
Kogt, røget skinke
|
|
200 g
Flødeost
|
|
1 spsk
Sennep
|
|
4 spsk
Klippet purløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Du kan lave skinkestangen med et italiensk inspireret fyld: 150 g cherrytomater i halve, 25 g babyspinatblade, 100 g kogt, røget skinke i små tern, 175 g Arla Karolines Køkken® Mozzarella i tern, 3 spsk tomatpesto, 2 tsk tørret oregano og ¼ tsk groft salt. Bland alle ingredienserne til fyldet og lav skinkestangen som beskrevet ovenfor.
Hvis du bruger frossen butterdej, skal den tø op på køkkenbordet i ca. ½ time. Læg 4 plader lidt ind over hinanden og rul dejen ud.
Skinkestangen kan fryses. Du kan enten tø den op på køkkenbordet et par timer og lune den i ovnen, ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn. Eller du kan jeg tage den direkte fra fryseren og lune den ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Dæk skinkestange med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Den italiensk inspirerede skinkestang kan også fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8134 kJ / 1944 kcal
Næringsindhold pr. 100g
943 kJ / 225 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 10,2 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 21,9 % | 12,1 g |
Fedt: | 67,9 % | 17,3 g |