Svampesuppe med butterdejslåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

45 min

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Ingredienser

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a ca. 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel osten på lågene og bag retten midt i ovnen.

Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af svampesuppen i en stor skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En oplagt vin til denne lækre suppe, vil være en halvtør hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace. Pas på den ikke er for sød (sødmegrad vises ofte på bagetiketten) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost