Svampesuppe med butterdejslåg

Svampesuppe med butterdejslåg

45 min
Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Sådan gør du

  • Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a ca. 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel osten på lågene og bag retten midt i ovnen.
  • Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af svampesuppen i en stor skål ved siden af.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11036 kJ / 2638 kcal

Næringsindhold pr. 100g

476 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 8,1 % 2,3 g
Kulhydrat: 25,3 % 7,1 g
Fedt: 66,6 % 8,6 g

Ingredienser

Smør
25 g
Finthakket skalotteløg (ca. 50 g)
3 spsk
Champignoner i skiver
450 g
Østershatte i strimler
200 g
Grøntsagsbouillon
1 liter
1½ dl
Hvedemel
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Optøet, frossen butterdej (ca. 360 g)
4 plader
50 g
Pensling
Sammenpisket æg