Svampesuppe med butterdejslåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

45 min

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Ingredienser

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a ca. 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel osten på lågene og bag retten midt i ovnen.

Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af svampesuppen i en stor skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En oplagt vin til denne lækre suppe, vil være en halvtør hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace. Pas på den ikke er for sød (sødmegrad vises ofte på bagetiketten) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost