Svampesuppe med butterdejslåg
45 min

Svampesuppe med butterdejslåg

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med butterdejslåg

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 spsk finthakket skalotteløg
  • 450 g champignoner i skiver
  • 200 g østershatte i strimler
  • 1 liter grøntsagsbouillon (terning+vand)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 plader optøet frossen butterdej

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignon og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel skimmelosten på lågene og bag retten midt i ovnen.

Ved serveringen

Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af suppen i en stor skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En oplagt vin til denne lækre suppe, vil være en halvtør hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace. Pas på den ikke er for sød (sødmegrad vises ofte på bagetiketten) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost