Svampesuppe med butterdejslåg

Bedømmelse

(21 vurderinger)

45 min

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Ingredienser

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a ca. 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel osten på lågene og bag retten midt i ovnen.

Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af svampesuppen i en stor skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 62 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En oplagt vin til denne lækre suppe, vil være en halvtør hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace. Pas på den ikke er for sød (sødmegrad vises ofte på bagetiketten) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost