Cremet svampesuppe med ravioli

30 min
Cremet svampesuppe med ravioli

Her får du en opskrift på en lækker cremet svampesuppe med masser af smag og fylde - her i form af friske raviolier. De friske raviolier er hurtige at koge og de lægger en god bund i svampesuppen. Svampesuppe med fløde har en tæt og dejlig smag af de forskellige svampe og sammen med et godt brød har du et hurtigt og velsmagende måltid en kølig efterårsaften.

Ingredienser

Cremet svampesuppe

10 g Smør
500 g Rensede, blandede svampe fx østershatte, portobello og kantareller
3 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 200 g)
3 stilke Frisk timian - bladene heraf
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Hvidvin
5 dl Grøntsagsbouillon
2½ dl Madlavningsfløde
16 Store raviolier med ost (ca. 400 g)

Pynt

Enokisvampe
Frisk timian

Tilbehør

Landbrød, evt. ristet

Sådan gør du

Cremet svampesuppe

  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Skær de store svampe i mindre stykker og steg dem sammen med løg, timian, salt og peber i ca. 3 min. ved kraftig varme - til væden er fordampet.
  • Tilsæt hvidvin og kog i ca. 5 min. - til hvidvinen er kogt ind.
  • Tilsæt bouillon og fløde, bring suppen i kog og smag til.
  • Kog raviolierne efter anvisning på pakken og fordel dem i 4 dybe tallerkener. Hæld suppen over og pynt med enoki svampe og timiankviste. Server straks med brød.

Du kan vælge den ravioli-variant du bedst kan lide - eller du kan udskifte dem med tortellini eller bare helt almindelige penne. Vil du spare lidt på ingredienserne kan du undlade enokisvampe som pynt - brug evt. blot friske krydderurter eller et godt drys sort peber i stedet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9575 kJ / 2288 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,9 % 5 g
Kulhydrat: 54,9 % 14,6 g
Fedt: 26,2 % 3,2 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-svampesuppe-med-ravioli/