Svampesuppe med brombærsalsa

Svampesuppe med brombærsalsa

30 min
Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...
https://www.arla.dk/opskrifter/svampesuppe-med-brombarsalsa/

Sådan gør du

Brombærsalsa
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg pastinakkerne i ca. 7 min. - rør af og til. Tilsæt løgene og steg dem med i ca. 3 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm brombærsalsaen i ca. 2 min. Smag til.
Svampesuppe
  • Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce og salt. Bring suppen i kog under omrøring.
Ved serveringen
  • Anret suppen i varme dybe tallerkener og læg lidt brombærsalsa på. Server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Hvis du ønsker en tyndere suppe kan du tilsætte lidt vand eller mælk. Du kan også lave suppen med Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15%.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Energiindhold for hele retten:

8069 kJ / 1929 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 59,3 % 13,1 g
Fedt: 27,4 % 2,8 g

Ingredienser

Brombærsalsa
20 g Smør
6 Pastinakker i små tern (ca. 350 g)
4 Rødløg i både (ca. 200 g)
2 tsk Rørsukker
¾ tsk Groft salt
150 g Friske eller optøede, frosne brombær
1 dl Frisk timian
Svampesuppe
10 g Smør
225 g Rensede champignoner i kvarte
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Tørret timian
3½ dl Grøntsagsbouillon
½ liter Mælkesauce
¾ tsk Groft salt
Tilbehør
300 g Groft brød