Svampesuppe med brombærsalsa
30 min

Svampesuppe med brombærsalsa

Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med brombærsalsa

Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...

Antal portioner

Brombærsalsa

  • 25 g smør
  • 6 pastinakker i små tern (ca. 350 g)
  • 4 rødløg i både (ca. 200 g)
  • 2 tsk rørsukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 150 g friske eller optøede, frosne brombær
  • 1 dl friske timianblade

Svampesuppe

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Brombærsalsa

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg pastinakkerne i ca. 7 min. - rør af og til. Tilsæt løgene og steg dem med i ca. 3 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm brombærsalsaen i ca. 2 min. Smag til.

Svampesuppe

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce og salt. Bring suppen i kog under omrøring.

Ved serveringen

Anret suppen i varme dybe tallerkener og læg lidt brombærsalsa på. Server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Tip

Hvis du ønsker en tyndere suppe kan du tilsætte lidt vand eller mælk.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %
Print