Svampesuppe med brombærsalsa

Svampesuppe med brombærsalsa

30 min
Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...

Sådan gør du

Brombærsalsa
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg pastinakkerne i ca. 7 min. - rør af og til. Tilsæt løgene og steg dem med i ca. 3 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm brombærsalsaen i ca. 2 min. Smag til.
Svampesuppe
  • Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce og salt. Bring suppen i kog under omrøring.
Ved serveringen
  • Anret suppen i varme dybe tallerkener og læg lidt brombærsalsa på. Server straks sammen med brød og resten af salsaen.
Tips

Hvis du ønsker en tyndere suppe kan du tilsætte lidt vand eller mælk. Du kan også lave suppen med Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15%.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8069 kJ / 1929 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 59,3 % 13,1 g
Fedt: 27,4 % 2,8 g

Ingredienser

Brombærsalsa
Smør
20 g
Pastinakker i små tern (ca. 350 g)
6
Rødløg i både (ca. 200 g)
4
Rørsukker
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friske eller optøede, frosne brombær
150 g
Frisk timian
1 dl
Svampesuppe
Smør
10 g
Rensede champignoner i kvarte
225 g
Lille knust fed hvidløg
1
Tørret timian
½ tsk
Grøntsagsbouillon
3½ dl
Mælkesauce
½ liter
Groft salt
¾ tsk
Tilbehør
Groft brød
300 g