Svampesuppe med æble og purløg

Svampesuppe med æble og purløg

15 min
En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignoner, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon, fløde, nudler, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under omrøring i ca. 4 min. Smag til.
Æble-blommesalsa
  • Skær imens æble og blommer i små tern og vend dem godt sammen. Kom salsaen i en lille skål.
  • Fordel suppen i skåle og læg lidt frugtsalsa på. Drys med purløg og server straks sammen med brød og resten af salsaen.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9595 kJ / 2293 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 13,7 % 3 g
Kulhydrat: 55,8 % 12,4 g
Fedt: 30,5 % 3,1 g

Ingredienser

Smør
25 g
Rensede champignoner i halve og kvarte
400 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Stort knust fed hvidløg
1
Grøntsagsbouillon
¾ liter
½ liter
Ægnudler
150 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Æble-blommesalsa
Rødt æble, fx jonagored (ca. 150 g)
1
Røde blommer, fx victoria (ca. 175 g)
2
Pynt
Fintklippet purløg
Tlbehør
Groft brød
240 g