Svampesuppe med æble og purløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(58 vurderinger)

15 min

En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 400 g rensede champignoner i halve og kvarte
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 150 g ægnudler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Æble-blommesalsa

  • 1 rødt æble, fx jonagored (ca. 150 g)
  • 2 røde blommer, fx victoria (ca. 175 g)

Pynt

  • fintklippet purløg

Tlbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignoner, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon, fløde, nudler, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under omrøring i ca. 4 min. Smag til.

Æble-blommesalsa

Skær imens æble og blommer i små tern og vend dem godt sammen. Kom salsaen i en lille skål.

Fordel suppen i skåle og læg lidt frugtsalsa på. Drys med purløg og server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: