Svampesuppe med æble og purløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

15 min

En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g rensede champignoner i halve og kvarte
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 knust fed hvidløg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 150 g ægnudler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Frugtsalsa

  • 1 rødkindet æble, fx jonagored (ca. 150 g)
  • 2 røde blommer, fx victoria (ca. 175 g)

Hertil

  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon, madlavningsfløde, ægnudler, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under omrøring i ca. 4 min. Smag til.

Frugtsalsa

Skær imens æble og blommer i små tern og vend dem godt sammen. Anret salsaen i en lille skål.

Anret suppen i varme dybe tallerkener og læg lidt frugtsalsa på. Drys med purløg og server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: