Svampesuppe med æble og purløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(56 vurderinger)

15 min

En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 400 g rensede champignoner i halve og kvarte
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 knust fed hvidløg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 150 g ægnudler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Frugtsalsa

  • 1 rødkindet æble, fx jonagored (ca. 150 g)
  • 2 røde blommer, fx victoria (ca. 175 g)

Hertil

  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon, madlavningsfløde, ægnudler, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under omrøring i ca. 4 min. Smag til.

Frugtsalsa

Skær imens æble og blommer i små tern og vend dem godt sammen. Anret salsaen i en lille skål.

Anret suppen i varme dybe tallerkener og læg lidt frugtsalsa på. Drys med purløg og server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: