Svampesuppe med æble og purløg

15 min
Svampesuppe med æble og purløg

En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.

Ingredienser

25 g Smør
400 g Rensede champignoner i halve og kvarte
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
1 Stort knust fed hvidløg
¾ liter Grøntsagsbouillon
½ liter Madlavningsfløde
150 g Tørrede ægnudler
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Æble-blommesalsa

1 Rødt æble, fx jonagored (ca. 150 g)
2 Røde blommer, fx victoria (ca. 175 g)

Pynt

Fintklippet purløg

Tlbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignoner, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon, fløde, nudler, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under omrøring i ca. 4 min. Smag til.

Æble-blommesalsa

  • Skær imens æble og blommer i små tern og vend dem godt sammen. Kom salsaen i en lille skål.
  • Fordel suppen i skåle og læg lidt frugtsalsa på. Drys med purløg og server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9152 kJ / 2187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 12,7 % 2,7 g
Kulhydrat: 57,4 % 12,1 g
Fedt: 29,9 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/svampesuppe-med-able-og-purlog/