Svampesuppe med æble og purløg
15 min

Svampesuppe med æble og purløg

En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med æble og purløg

En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g rensede champignoner i halve og kvarte
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 knust fed hvidløg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 150 g ægnudler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Frugtsalsa

  • 1 rødkindet æble, fx jonagored (ca. 150 g)
  • 2 røde blommer, fx Victoria (ca. 175 g)

Hertil

  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon, madlavningsfløde, ægnudler, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under omrøring i ca. 4 min. Smag til.

Frugtsalsa

Skær imens æble og blommer i små tern og vend dem godt sammen. Anret salsaen i en lille skål.

Anret suppen i varme dybe tallerkener og læg lidt frugtsalsa på. Drys med purløg og server straks sammen med brød og resten af salsaen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %
Print