Spinatpie
60+ min

Spinatpie

Kan også bruges som aftensmad med en tilhørende salat eller brød.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spinatpie

Kan også bruges som aftensmad med en tilhørende salat eller brød.

Antal portioner
  • 4 plader frossen butterdej
  • ½ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 pakke frossen helbladet spinat
  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 200 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 3 spsk finthakket kruspersille
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 4 sammenpiskede æg

Fremgangsmåde:

Tø butterdejspladerne op. Kom vand, salt og spinat i en gryde, og tø spinaten op ved svag varme. Hæld den i en sigte og pres den fri for vand. Smelt smørret i en gryde og svits løget heri. Tilsæt spinat, ostetern, persille, muskat og peber. Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene. Hold lidt tilbage til pensling. Læg 2 plader butterdej sammen, ved den lange side - og lidt over hinanden. Rul pladen ud (ca. 25 x 40 cm) på et meldrysset bord. Læg pladen i bunden og op ad siderne i et smurt ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm) og fyld spinatmassen heri. Læg de 2 sidste plader sammen, som beskrevet ovenfor og rul dem ud, så de passer til fadet. Læg den over spinatfyldet. Skær med en kniv i dejlåget, så der bliver 12 firkantede stykker. Pensl med æg. Bag spinatpien midt i ovnen. Server den lun eller kold.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 63 %
Print