Spinatpie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Kan også bruges som aftensmad med en tilhørende salat eller brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 plader frossen butterdej
  • ½ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 pakke frossen helbladet spinat
  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Klassisk Salatost i tern
  • 3 spsk finthakket kruspersille
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 4 sammenpiskede æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Tø butterdejspladerne op. Kom vand, salt og spinat i en gryde, og tø spinaten op ved svag varme. Hæld den i en sigte og pres den fri for vand. Smelt smørret i en gryde og svits løget heri. Tilsæt spinat, ostetern, persille, muskat og peber. Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene. Hold lidt tilbage til pensling. Læg 2 plader butterdej sammen, ved den lange side - og lidt over hinanden. Rul pladen ud (ca. 25 x 40 cm) på et meldrysset bord. Læg pladen i bunden og op ad siderne i et smurt ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm) og fyld spinatmassen heri. Læg de 2 sidste plader sammen, som beskrevet ovenfor og rul dem ud, så de passer til fadet. Læg den over spinatfyldet. Skær med en kniv i dejlåget, så der bliver 12 firkantede stykker. Pensl med æg. Bag spinatpien midt i ovnen. Server den lun eller kold.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 63 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: