Spinattærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(120 vurderinger)

60+ min

Dejlig spinattærte med hytteost serveret med gulerodssalat. Godt for både mave og øjne.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 125 g grahamsmel (ca. 2¼ dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 150 g smør
  • 2½ spsk vand
  • ½ æg til pensling

Fyld

Hertil

  • 600 g groftrevne gulerødder
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland grahamsmel og hvedemel og smuldr smørret heri. Saml dejen med vand. Læg dejen koldt i mindst 1 time. Tag dejen ud i god tid, inden den skal rulles ud. Beklæd en tærteform (22 cm) med dejen og stil den koldt ½ time. Pensl med æg og forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Rør A38, æg og hytteost sammen. Knug væden ud af spinaten og bland spinat, citron, salt og peber i. Fordel fyldet på bunden, drys ost over og bag tærten midt i ovnen. Server tærten med gulerodssalat og pynt med persille.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 51 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: