Spinattærte
1 time 5 min
•
Spinattærte med hytteost er en madtærte, som smager virkelig godt. Spinattærten er krydret med muskatnød, som giver en ekstra fyldig umamismag og toppet med revet ost, som giver en lækker sprød skorpe. Server hjemmelavet spinattærte til frokost eller som en del af et aftenmåltid - fx sammen med en råkost eller kålsalat.
Ingredienser
Dej
125 g
Grahamsmel (ca. 2¼ dl)
|
|
---|---|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
150 g
Smør
|
|
2½ spsk
Vand
|
Fyld
200 g
Hytteost
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
3
Æg
|
|
500 g
(optøet) frossen helbladet spinat
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Spar tid og lav tærten med en færdigkøbt tærtebund.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11491 kJ / 2746 kcal
Næringsindhold pr. 100g
820 kJ / 196 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 15,4 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 26,3 % | 12,7 g |
Fedt: | 58,3 % | 12,9 g |