Spinattærte - Opskrifter - Arla

Spinattærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(133 vurderinger)

60+ min

Dejlig spinattærte med hytteost serveret med gulerodssalat. Godt for både mave og øjne.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 125 g grahamsmel (ca. 2¼ dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 150 g smør
  • 2½ spsk vand
  • ½ æg til pensling

Fyld

Hertil

  • 600 g groftrevne gulerødder
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland grahamsmel og hvedemel og smuldr smørret heri. Saml dejen med vand. Læg dejen koldt i mindst 1 time. Tag dejen ud i god tid, inden den skal rulles ud. Beklæd en tærteform (22 cm) med dejen og stil den koldt ½ time. Pensl med æg og forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Rør A38, æg og hytteost sammen. Knug væden ud af spinaten og bland spinat, citron, salt og peber i. Fordel fyldet på bunden, drys ost over og bag tærten midt i ovnen. Server tærten med gulerodssalat og pynt med persille.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: