Spinattærte

Spinattærte

60+ min
Dejlig spinattærte med hytteost. Spinattærten er krydret med muskatnød og toppet med revet ost, som giver en sprød skorpe og ekstra fyldig umamismag. Server hjemmelavet spinattærte til frokost eller som en del af et aftenmåltid - fx sammen med en råkost eller kålsalat.

Sådan gør du

Dej
  • Bland grahamsmel og hvedemel og smuldr smørret heri.
  • Saml dejen let med vand, den skal have en smuldret konsistens.
  • Tryk dejen ud i en tærteform (22 cm) og sæt den på køl i 30 min.
Fyld
  • Rør hytteost, revet ost (hold halvdelen tilbage til topping) og æg sammen.
  • Knug væden ud af spinaten og bland spinat og krydderier i æggeblandingen.
  • Fordel fyldet på bunden, drys ost over og bag tærten midt i ovnen.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.
Bagning
  • Ca. ½ time ved 175° - varmluft.
Mere inspiration

Lækker kyllingetærte med bacon og grøntsager - og sprød bund med havregryn.

Velbekomme!
Tip

Spar tid og lav tærten med en færdigkøbt tærtebund.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11734 kJ / 2804 kcal

Næringsindhold pr. 100g

838 kJ / 200 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 25,7 % 12,7 g
Fedt: 58,7 % 13,3 g

Ingredienser

Dej
Grahamsmel (ca. 2¼ dl)
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
125 g
Smør
150 g
Vand
2½ spsk
Fyld
200 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Æg
3
(optøet) frossen helbladet spinat
500 g
Groft salt
1 tsk
Revet muskatnød
1 tsk
Friskkværnet peber
¼ tsk