Spinattærte

1 time 5 min
Spinattærte

Spinattærte med hytteost er en madtærte, som smager virkelig godt. Spinattærten er krydret med muskatnød, som giver en ekstra fyldig umamismag og toppet med revet ost, som giver en lækker sprød skorpe. Server hjemmelavet spinattærte til frokost eller som en del af et aftenmåltid - fx sammen med en råkost eller kålsalat.

Ingredienser

Dej

125 g Grahamsmel (ca. 2¼ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
150 g Smør
2½ spsk Vand

Fyld

200 g Hytteost
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
3 Æg
500 g (optøet) frossen helbladet spinat
1 tsk Groft salt
1 tsk Revet muskatnød
¼ tsk Friskkværnet peber

Sådan gør du

Dej

  • Bland grahamsmel og hvedemel og smuldr smørret heri.
  • Saml dejen let med vand, den skal have en smuldret konsistens.
  • Tryk dejen ud i en tærteform (22 cm) og sæt den på køl i 30 min.
  • Forbag i ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Fyld

  • Rør hytteost, revet ost (hold halvdelen tilbage til topping) og æg sammen.
  • Knug væden ud af spinaten og bland spinat og krydderier i æggeblandingen.
  • Fordel fyldet på bunden, drys ost over og bag tærten midt i ovnen i ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Spar tid og lav tærten med en færdigkøbt tærtebund.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11491 kJ / 2746 kcal

Næringsindhold pr. 100g

820 kJ / 196 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,4 % 7,4 g
Kulhydrat: 26,3 % 12,7 g
Fedt: 58,3 % 12,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/spinattarte/